Fotbollspropaganda när DIF sänkte ÖSK

• 17 sep 2017

Djurgården bjöd på fotbollspropaganda när Örebro pulvriserades med 4-1 på Tele2 Arena efter två mål från Magnus Eriksson, ett från Felix Beijmo samt en vänsterkanon från Kim Källström.

Den pågående jakten blev nästan slakten när Djurgården stundtals rullade ut Örebro på Tele2 Arena. Startelvan innehöll en förändring där Jonas Olsson var tillbaka efter avstängning. I övrigt var det samma manskap som besegrade Göteborg där Jesper Karlström fick fortsatt förtroende på det centrala mittfältet.

Djurgården körde gasen i botten direkt från start med en farligt flipperstudsande hörna och ett fräsande skott från Othman El Kabir. Även Örebro var nära där välbekante Kennedy Igboanaike brände ett fint läge fri mitt i boxen.

Ännu friare blev sedan Gustav Engvall när han sprintade ifrån sin uppvaktning i försvaret och rundade Oscar Jansson i ÖSK-kassen. Tyvärr var han inte helt i balans i skottögonblicket och bollen gick strax över.

Anstormningen fortsatte med två nya farliga lägen för El Kabir men det var kapten Källström som till slut skulle visa vägen. En rensning från Örebro-försvaret studsade ut framför fötterna på Kim som dundrade in bollen i nättaket med en monstruös halvvolley.

Matchen rullade vidare i fortsatt högt tempo och chanser radades upp av båda lagen där gästerna ofta hotade via inlägg och El Kabir fortsatte att vara ett ständigt orosmoment för ÖSK.

Tempot mattades dock av lite under en period men Felix Beijmo såg till att höja det igen. En fin passning från El Kabir nådde fram till Felix som smugit sig in centralt i banan. Beijmo måttade, tryckte av och kunde därefter fira sitt första allsvenska mål i den blårandiga tröjan tillsammans med en vilt jublande hemmapublik.

Trean var inte långt borta på en hörna i 43:e minuten och fler chanser fanns för att utöka men målproduktionen stannade på två gjorda i en fartfylld och underhållande halvlek.

Inga förändringar inför andra av förklarliga skäl och ingen blårandig bromspedal heller när pigge Gustav Engvall ånyo var nära att bli målskytt efter en smart aktion i djupled, skottet blockerades dock av en ÖSK-försvarare. Nästa läge fick en likaledes djupledslöpande Felix Beijmo som dock inte fick sitt avslut under ribban den här gången.

Det fick dock Nahir Besara som avlossade en tung frispark i 56:e minuten som seglade in utom räckhåll för Andreas Isaksson. Ledningen krympt till 2-1 och en viss nerv i macken igen.

En reducering som gav energi till gästerna men publiken sjöng igång DIF igen och en inspirerad Magnus Eriksson tackade för det med ett elegant dribblingsnummer. Den allsvenske poängkungen snirklade sig igenom med extremt kvicka fötter och rullade kyligt in 3-1 bakom Jansson – med fel fot.
– Man måste ju använda högern ibland också, garvade målkungen efteråt i omklädningsrummet.

Men ”Mange” var inte klar för dagen. När Gustav Engvall blev kapad i straffområdet i 65:e minuten var Jonas Eriksson tvärsäker och pekade på elvameterspunkten. Exekutör: Magnus Eriksson som kyligt tryckte in sitt elfte mål för året och därmed gick upp i skytteligaledning.

Nu var det ren blårandig uppvisning där DIF radade upp passningar till publikens jubel och ”Samba Djurgården” ekade på läktarna. Segern var i hamn och de tre poängen spelades hem utan större bekymmer förutom ett tillfälle mot slutet då Andreas Isaksson visade varför han är allsvenskans bästa målvakt med en akrobatisk räddning.

Femetta-rubriken var inte långt borta mot slutet där Magnus Eriksson så när satte ett hattrick med ett högerskott som strök stolpen och Kim bjöd på en ny vänsterkanon som gick tätt över ribban. Dock stannade siffrorna vid 4-1 vilket ändå innebär att Djurgården är allsvenskans just nu målgladaste lag.

Summa summarum: ett styrkebesked från Djurgården som nu jagar vidare i tätstriden och Özcan Melkemichel var belåten med det han såg på planen- både defensivt och offensivt.
– Det var en viktig seger för oss och vi gör en bra match. Nu jobbar vi vidare och tar sikte på nästa match då det är Elfsborg som gäller härnäst. Det är jäkligt skönt att ha den offensiven som vi har, det sprudlar av spelglädje. Det har varit bra anfallsspel tidigare men ju mer vi spelar ihop laget desto bättre hittar de varandra där fram. Vi kan anfalla på många olika sätt och det gör oss svåra att läsa, sa Özcan efteråt.

16 september, lördag 16:00Tele2 Arena