Företag

Magnus Eriksson är månadens spelare: "Vinner Djurgår’n så mår jag bra"

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 aug 2021

Magnus Eriksson lyfter fram laget som framgångsfaktor och förutsättning till att han själv blivit framröstad till Månadens spelare i Allsvenskan.

Varje månad utses månadens spelare i Allsvenskan, och för juli månad var Magnus Eriksson nominerad som en av tre spelare. Av de tre spelarna är det media, lagkaptener och supportrar som står för varsin tredjedel av rösterna och den som fick flest röster var Magnus Eriksson!

Du och laget hade en bra juli månad. Vad är förklaringen till det?
– Det brukar ofta vara så att när ett lag fungerar bra så finns det komponenter och spelare som gör det bra. Det går lite hand i hand och för egen del har det känts jättebra både på match och träning, men man är ingenting utan de 24 som är i omklädningsrummet. Så jag är ödmjuk inför priset men någonstans är det tack vare mina lagkamrater, det är laget som ligger till grund för det här priset.


Men för att spetsa till det: du är utsedd till allsvenskans bästa spelare just nu. Hur känns det, kan du sträcka på dig?
– Ja men det är klart att det är roligt! Vi är många som lever och andas fotboll och det är klart man tar åt sig och tycker det är väldigt roligt att få ett sånt här pris.

Vet du själv vad du har för assistrekord eller poängrekord i allsvenskan?
– Ja, alltså jag har ju ett jäkla svårt rekord att slå. Jag hade en säsong i Malmö där jag tror jag gjorde 25-26 poäng* någonting. Men det var en offensivare Mange, haha.

Har du någon målsättning poängmässigt den här säsongen?
– Jag räknar inte poäng så mycket längre utan för mig är det viktiga att jag kommit underfund med att det är Djurgården jag vill spela i och det är här jag vill verka. Vinner Djurgår’n så mår jag bra!

Du har val att skänka prissumman på 10 000 konor till Djurgårdens arbete med Skol IF.
– Ja, det känns superbra att kunna hjälpa en redan lyckad satsning vidare framåt. Genom Djurgårdens uppsökande verksamhet Skol IF får tusentals barn varje år extra fysisk aktivitet som även gynnar deras skolgång.

Läs mer om Skol IF här.

*Magnus Eriksson gjorde 25 poäng säsongen 2013 – 11 mål coh 14 assist.

Motiveringen: Magnus Eriksson har drivit sitt Djurgården till toppen av tabellen med både poäng och ledarskap. Mittfältaren tar ett stort ansvar både när det kommer till lagets målfabrikation och för att hålla ihop gruppen. Med två mål och tre assist på fyra matcher i juli har hans insatser varit avgörande när Djurgården, efter knappt halva spelade säsongen, utmanar om sitt andra SM-guld på tre säsonger.

Utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till valfri verksamhet i klubben.

Senaste nyheter

Relaterat