Företag

Blårandig representation i Algarve Cup

  • 28 feb 2019

Just nu spelas Algarve Cup i Portugal och Djurgården har fyra spelare representerade i två olika landslag.

Under onsdagen inleddes Algarve Cup 2019, en viktig förberedelse inför sommarens VM-slutspel. Turnerngen består av fyra grupper med tre lag i varje och för Sveriges del är det Schweiz och Portugal som står för motståndet.

Djurgården finns representerade i svenska landslaget genom Olivia Schough och Hanna Folkesson som båda fick speltid under onsdagsmatchen mot Schweiz. Det blev 63 minuter för Olivia som startade matchen, och 27 för Hanna när Sverige vann med 4-1.
– Jag såg såklart matchen och tycker att båda två gjorde ett bra jobb utan att sticka ut med någon enskild prestation, säger tränare Joel Riddez.

Djurgården är även representerade i det isländska landslaget där Ingibjörg Sigurdardottir (se en intervju med henne här) spelade 90 mnuter medan Gudrun Arnardottir får vänta på sina första minuter i Algarve Cup 2019.
–  Det är bra gjort att hålla nollan mot Kanada som har ett starkt lag, säger Riddez som tillsammans med övriga Djurgårdstruppen blickar framåt mot bortamatchen mot Tyresö på lördag.

Här kan du läsa allt om matchen mot Tyresö!

​Sveriges nästa match är på fredag då man möter Portugal. Islands nästa match är mot Skottland på måndag.

Dessutom är Tilde Lindwall uttagen till det svenska F19-landslaget som åker till La Manga idag.
2 mars, lördag 11:30Tyresövallen

Tyresö FF Djurgården
1-3 (1-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat