Företag

Inför Molde - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 26 okt 2022

Viktiga poäng på spel på Aker Stadion när DIF har chansen att ta hem gruppsegern i Conference League. Här hittar du intervjuer, truppen och förutsättningarna.

MOLDE - DJURGÅRDEN

Torsdag 27 oktober kl. 21.00, Aker Stadion 

Visas på Viaplay
 


 

Truppstatus

– Elliot Käck och Aleksandr Vasyutin är inte uttagningsbara til truppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

 

Spaningar 

  • Näst sista matchen i gruppspelet och DIF har initiativet i gruppen med 10 poäng och ledning. Molde ligger tvåa på sju poäng och inbördes möten rankas högst i händelse av att lagen hamnar på samma poäng. Ett kryss innebär med andra ord blårandig gruppseger.
  • Stabil seger mot GIF Sundsvall säkrade nästa års Europa-spel och ger viss arbetsro i den hektiska slutfasen av säsongen.
  • Förra mötet slutade med seger 3-2 för Djurgården på Tele2 Arena.
  • Hjalmar Ekdal missade matchen mot GIF Sundsvall senast men tränar med laget under onsdagen. Är han redo får återkomst mot Molde?
  • Schweiziske domaren Urs Schnyder dömer matchen.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det känns väldigt inspirerande att ha chansen att säkra gruppsegern imorgon kväll, det kommer ju att krävas en poäng för att lyckas med det. En underbar utmaning även om den såklart är tuff. Molde har promenerat hem norska ligan utan några som helst problem, jag tror faktiskt att de har vunnit alla sina matcher sedan vi slog dem på Tele2 Arena. Så det är en väldigt bra motståndare som vi möter på deras hemmaplanen, vi ska ha all respekt för det men det är också ett lag som vi har chansen att säkra gruppsegern mot om vi får allting att stämma, berättar ”Tolle” som inte vill lägga för stor vikt vid de resultatmässiga premisserna där en poäng räcker.
– Vi försöker att attackera matchen precis som vanligt. Försöka göra våra grejer så gott det går och såklart förhålla oss till vad motståndarna slänger på oss. Där räknar vi med att Molde kommer att vara lite mer framåtlutade än de var på Tele2 Arena. Då var de ganska passiva och la sig rätt lågt tidigt. De gör de ju i och för sig ofta i matcherna, men brukar ta lite fler chanser att gå högt på hemmaplan i vanliga fall. Så det ska vi vara förberedda på.

I övrigt ser det positivt ut på truppfronten inför match.
– Det ser rätt bra ut och Hjalmar Ekdal ska vara med på träningen idag, sedan får vi utvärdera med medicinska teamet efter det, förklarar ”Tolle” som också hoppas på fortsatt utdelning i offensiven på torsdag.
– Vi har tryckt på det som blir extra viktigt mot Molde, att vi har gjort väldigt mycket mål i våra internationella matcher. Vi har mött bra lag men har också gjort många mål i Conference League, det var bara borta mot Shamrock som vi inte fick till det. Så oavsett vilka vi möter vet vi att vi är vassa och kan få hål på alla lag.

Om Molde

  • Överlägsna ligamästare i Norge efter förra helgens seger mot Lilleström med 1-0.
  • Visade fortsatt god form då Rosenborg besegrades i söndags med 2-1, (där fö Leo Cornic gjorde Rosenborgs mål) .
  • På andraplats i UECL-gruppen, tre poäng efter Djurgården. Spelar sista gruppspelsmatchen borta mot Gent.
  • Datro Fofana och Ola Brynhildsen är lagets bästa målskyttar med 11 respektive 10 gjorda mål i serien.

Thomas Lagerlöf om Molde:
– Som sagt ett väldigt bra lag som vi möter som redan nu är norska mästare. De har fått in en ny höger wingback som har spelat en del på slutet, men annars har de ju i stort sett samma lag som när vi möttes senast. Sedan får vi se om Magnus Wolff Eikrem startar eller inte. Han är ju deras kanske bästa spelare men har av kända skäl haft ett tufft år, så han har inte spelat alla matcher från start. Sist tror jag att han hoppade in, så det kan vara ett frågetecken huruvida han startar.

27 oktober, torsdag 21:00Aker Stadion

Molde FKDjurgården
2-3 (2-1)

  • MålskyttarOla Brynhildsen 6'Markus Kaasa 21'Victor Edvardsen 43'Joel Asoro 67'Haris Radetinac 77'
  • Gula kortRasmus Schüller
  • Domare Urs Schnyder
  • Publik (Aker Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat