Företag

Nollan höll i 82 minuter i Vittsjö

  • Damer
  • A-lag
  • 20 apr 2022

Det hjälpe inte att Kelsey Daugherty storspelade i Djurgårdens mål. Vittsjö vann med matchens enda mål i den fjärde omgången av OBOS Damallsvenskan.

Laget

Samtidigt som Djurgårdens herrar tog sig an IFK Göteborg på Gamla Ullevi kämpade damlaget för att ta sina första allsvenska poäng för året på Vittsjö IP. Den blårandiga spelartruppen var intakt bortsett från långtidsskadade Portia Boakye och tränaren Magnus Pålsson mönstrade en startelva med Kelsey Daugherty i mål och en backlinje med från höger Sara Olai, Sanna Kullberg, Emelie Lövgren och Kamilla Karlsen. På mittfältet startade Linda Motlhalo tillsammans med Nellie Lilja och Tove Almqvist bakom Stinalisa Johansson, Hayley Dowd och Sara Lilja.

Första halvlek

Vittsjö skaffade sig tidigt ett grepp om matchen på en ojämn gräsmatta och kom till betydligt fler avslut än gästerna. Ett Djurgården helt i mörkblått noterades bara för ett skott på mål genom Hayley Dowd men det vållade inte VGIK-målvakten Sabrina D'Angelo några större problem. Kelsey Daugherty hade betydligt mer att göra och fick även hjälp av ribban i den 43:e minuten sedan Jutta Rantala hållit sig framme på en retur. 

– Vi kommer inte upp i den nivå som vi ville från start. Vi gick in för att kriga till oss poäng men lyckades inte kriga tillräckligt hårt, sa Djurgårdens lagkapten Sanna Kullberg efter matchen. 

DIF:s bästa period var i mitten av halvleken då spelet flyttades upp från den egna planhalvan tack vare ett större bollinnehav. 

– Det var nästa steg i steg i målsättningen men tyvärr var det inte tillräckligt. Vi måste vara lite modigare och stå högre upp i vår positionering och när vi vinner boll måste vi vara hungrigare och göra oss spelbara. 

Minuterna innan halvtidsvilan blev dock riktigt svettiga och på övertid fick Clara Markstedt en bra chans att spräcka nollan. En rejält uppvärm Daugherty var lyckligtvis följsam och kunde rädda till hörna, och innan dess hade även Julia Tunturi och Sarah Stratigakis satt DIF-målvakten på prov.

Andra halvlek

Knappt hade halvleken nummer 2 börjat innan Djurgården fick ett gyllene tillfälle att ta ledningen. Stinalisa Johansson vann påpassligt bollen på mittplan och slog sedan en väl avvägd djupledspassning till Hayley Dowd som satte fart mot målet. Amerikanskan fick utrymme för sin vänsterfot och siktade mot bortre stolpen men fick dessvärre se bollen smita någon decimeter utanför ramen. En väldigt bra DIF-chans som tyvärr inte skulle följas av flera.

I stället blev Vittsjös spelövertag än större och målet hängde i luften. Efter en dryg timme träffade bollen åter ribban via Daughertys fingertoppar sedan Nellie Persson fått bra träff från långt håll. Av sammanlagt 19 Vittsjö-avslut under matchen gick sju på mål och två i målställningen. 

Trots hemmalagets spelövertag dröjde det till den 82:a minuten innan Kelsey Daugherty fick kapitulera. En hörna från höger gick över samtliga spelare framför mål och landade hos Nellie Persson som kunde bredsida in bollen i nät. Ett oerhört tungt mål att släppa in så sent i matchen även om det knappast var orättvist. 

DIF försökte mobilisera kraft för att jaga en kvittering, bland annat genom tre byten, men kvitteringschanserna uteblev. 

– Det vi kan ta med oss är att försvarsspelet går framåt. Man får se till prestationer och inte bara resultat och vi jobbar stenhårt på träningarna. Men nu måste vi börja få med oss lite poäng också, konstaterade Sanna Kullberg. 

Nya chanser till poäng kommer på måndag den 25 april då tabellåttan Eskilstuna gästar Stockholms Stadion. Avspark 19.00.

20 april, onsdag 19:00Vittsjö IP

Vittsjö GIKDjurgården
1-0 (0-0)

  • MålskyttarNellie Persson 82'
  • Gula kortHayley Dowd
  • Domare Sara Persson
  • Publik 451 (Vittsjö IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat