Företag

Seger mot Dalkurd i U21-Allsvenskan

  • Herrar
  • U21
  • 1 sep 2022

Det blev vinst med 2-1 för ett ungt Djurgården i torsdagens U21-match mot Dalkurd.

Under en höstsäsong där A-laget snittar på två matcher i veckan har U21-allsvenskan blivit alltmer juniorpräglad för Djurgårdens del. Något som även gällde i torsdagens match där ett ungt lag med stommen hämtad från DIF PA17 mötte ett likaledes ungt Dalkurd på Studenternas IP.

En match där Djurgården ryckte loss till 2-0 i första halvlek efter mål av Kenan Nisic och Fardin Rozebaghi. I andra halvlek kom en tidig reducering av Victor Svensson till 2-1 vilket sedan också blev slutresultatet.

Här nedan summerar U21-ansvarige Martin Andersson matchen:
– Det var skönt att vi vann och kul för killarna med tre poäng. Ser man till lagprestationen så fanns det vissa saker att jobba med och när vi kommer in till omklädningsrummet efter första halvlek så är det ingen som är nöjd. Utan vi känner att vi kan göra det bättre rent spelmässigt, vi blir lite för ivriga och så fort vi kommer rättvända framför motståndarnas backlinje försöker vi hela tiden göra saker, vilket leder till mycket bolltapp. Det blir ingen riktig struktur och vi åker på omställningar som gör att matchen hela tiden böljar. Men vi gör ändå två mål på hörnor med Kenan Nisic och Fardin Rozenbaghi som målskyttar och leder med 2-0 i pausen.
– Om vi inte var helt nöjda med den första halvleken så fick vi inte alls till det i andra. Vi pratade i pausen om vilka bitar vi behövde förbättra för att få en bättre insats i andra, men börjar snöpligt genom att släppa in ett tidigt mål. Dalkurd blev lite mer spelförande och vi lyckas inte hantera de kontringssituationer som vi ändå får. Vi tar en del felbeslut och det blir hackigt, så spelmässigt blir det en ganska dålig halvlek från vår sida. För lite kontroll och det böljar mycket där ändå vissa av de lite mer erfarna spelarna träder fram som Kenan Nisic och Minos Tsilichristos, plus ytterligare några som har lite rutin och bidrar med stabilitet. Sedan spelar vi ju med många unga spelare födda 06 som inte har hunnit samla på sig erfarenheten av den här typen av matcher än, som några av de äldre spelarna har. Dessutom ska man ha med sig att det blir svårt med relationerna på planen när många inte spelat och tränat ihop. Så det är inte konstigt att det blir en sån typ av match, och vi var medvetna om att det kunde bli på det sättet innan. Men överlag är det ändå ganska okej och segern innebär att vi nu är klara för slutspel och det är ju alltid kul, summerar Martin.
1 september, torsdag 18:30Studenternas IP

Dalkurd FFDjurgården
1-2 (0-2)

  • MålskyttarKenan Nisic 22'Fardin Rozebaghi 29'Victor Svensson 48'
  • Publik (Studenternas IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat