Företag

Delad pott mot MFF

  • Herrar
  • A-lag
  • 20 aug 2023

Det blev en intensiv, fysisk och mållös tillställning på Eleda Stadion med gott om tuffa dueller men desto färre skarpa målchanser för båda lagen.

Laget

Djurgården mönstrade följande startelva på Eleda Stadion:

Jacob Widell Zetterström 
Piotr Johansson, Jacob Une Larsson, Marcus Danielson, Samuel Dahl
Hampus Finndell, Magnus Eriksson, Rasmus Schüller
Haris Radetinac, Musa Gurbanli, Gustav Wikheim

Lucas Bergvall, Oskar Fallenius, Pierre Neurath Bengtsson, Elliot Käck och André Picornell fanns inte tillgängliga för spel. Även tränare Kim Bergstrand var otillgänglig för matchen.

Första halvlek

Efter det bistra poängtappet mot IFK Göteborg var det ett revanschlystet Djurgården som klev ut på Eleda Stadion för ett klassiskt allsvensk tungviktsmöte. På andra planhalvan väntade ett Malmö FF som även de ville revanschera sig efter senaste hemmaförlusten mot Mjällby. Två lag i stort poängbehov och därmed bäddat för en dramatisk tillställning.

Sommarsolen var på plats och inramningen var utmärkt med ett sedvanligt starkt bortastöd från DIF-supportrarna på plats. Malmö var mest aktiva inledningsvis och skapade stundtals en hel del tryck, men inget mer än nästan-lägen som backlinjen och Jacob Widell Zetterström kunde reda ut relativt enkelt.

Inga skarpa lägen under den första kvarten åt något håll således. I 20:e minuten kom sedan ett fint DIF-läge när Magnus Eriksson slog en cutback till Musa Gurbanli som dock var trängd och avslutet smet utanför. I 23:e minuten testade Gustav Wikheim med ett rungande skott från distans och det var mer Djurgården nu undre en period.

Matchuret tickade upp på halvtimmen spelad och det var fortsatt tight med två starka och svårforcerade försvar. MFF hade återigen ett större bollinnehav nu, men utan att kunna omsätta det - även om det kom ett par enstaka anfall som kändes hotfulla.

DIF svarade upp med en lurig frisparksvariant från Magnus Eriksson där Samuel Dalhs volleyinspel i boxen blev lite för brant. Det hade varit hetsigt på planen från avspark och det såg oroligt för Jacob Widell Zetterström som fick en armbåge i ansiktet av Pontus Jansson i en vådlig satsning och blev liggande. 

JWZ kom till slut upp på fötter och det heta känslorna svalnade sedan något under de sista minuterna av halvleken. Efter två övertidsminuter gick sedan halvtidsvisslan efter en fysisk och intensiv halvlek med väldigt mycket dueller, men desto färre avslut.

Andra halvlek 

Det blev inga DIF-byten inför andra halvlek och det var fortsatt intensivt ute på planen. Även målchansmässigt var det oförändrat där båda lagen släckte ut varandra. I 56:e minuten blev det dock oroligt bakåt när Isaac Kiese Thelin kom helt fri mot mål, flaggan var emellertid uppe för offside.

Med timmen spelad kom sedan det första skottet på mål i matchen när Sebastian Nanasi fick läget men Jacob Widell Zetterström skopade bollen säkert. I 64:e kom sedan det andra avslutet på mål men JWZ var åter på plats och motade undan bollen.

De hetsiga duellerna rullade vidare och Magnus Eriksson åkte till slut på ett gult kort. I 67:e minuten var det sedan dags för dubbelbyte när Felix Vá och Noel Milleskog ersatte Gustav Wikheim och Musa Gurbanli.

Bytena gav en injektion direkt och Djurgården tryckte på under några minuter där Haris Radetinac fick ett fint nickläge på inlägg från Magnus Eriksson, men blev störd i upphoppet och kunde inte avsluta ordentligt. 

DIF var mer framåtlutade nu men med kvarten kvar var det ännu mållöst. Nästa byte kom  när Besard Sabovic klev in och Hampus Finndell klev av och tungviktskampen gick nu in i slutfasen.

Rasmus Schüller testade avslut i 81:a minuten där bollen flög en bra bit över. Kort därefter vann Noel Milleskog boll högt upp och gick på skott men ett MFF.ban kom i vägen. Det var betydligt mer händelserikt nu mot slutet och Sören Rieks kom fri djupled, men Widell Zetterström fick fingertopparna på bollen och lobben gick över.

Ett inlägg från Magnus Eriksson skapade kaos när det flipprade runt i 87:e minuten och ett farligt högerinspel från Piotr Johansson oroade strax efter. Ett sista dubbelbyte följde där ytterbackarna Dahl och Johansson tackade för sig och Jesper Löfgren och Rami Kaib klev in.
En hörna i 94.e blev riktigt farlig där inbytte Löfgren var nära att tåa in bollen och på den efterföljande hörnan fick Marcus Danielson ett jätteläge men nicken smet över målramen.

Det var i praktiken det sista som hände och kort därpå blåstes matchen av med delad pott i en tight och tuff tillställning mellan två disciplinerade och välorganiserade lag. 

Närmast väntar en efterlängtat hemmamatch när Degerfors gästar Tele2 Arena på söndag kl. 17.30. Över 18.000 biljetter är redan sålda och har du ännu inte skaffat biljett gör du det här.

20 augusti, söndag 15:00Eleda Stadion

Malmö FFDjurgården
0-0 (0-0)

  • Gula kortHampus FinndellMagnus ErikssonPiotr Johansson
  • Publik 20772 (Eleda Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat