Företag

Vila i frid, Mats Larsson

  • Föreningen
  • 5 juli 2024

Djurgårdsfamiljen är i sorg. Mats Larsson, tidigare styrelsemedlem och ordförande i Djurgården Hockey, har plötsligt lämnat oss i stor saknad.

Mats Larsson vigde stora delar av sitt liv åt Djurgården. Mellan åren 2001 till 2012 satt han i styrelsen för Djurgården Hockey som ordförande och ledde arbetet under tio delvis turbulenta år, präglade av ökad konkurrens från övriga Elitserieklubbar.

Som ordförande ledde Mats inte bara Djurgårdens styrelse, utan bidrog till en stark gemenskap och samverkan mellan ordförandena i de ledande klubbarna. Detta banade väg för bildandet av Nordic Trophy-turneringen, som därefter utvecklats till vad som idag är CHL.

Höjdpunkten under Mats långa ordförandetid var slutspelsresan och SM-silvret 2010, där DIF pressade HV71 i den kanske jämnaste finalserien genom tiderna.

Även efter sin förtroendetid inom DIF Hockey engagerade sig Mats med kraft i Djurgårdsalliansen, där han satt med som vice ordförande i styrelsen fram till sin bortgång. Genom sina betydande insatser har Mats hjälpt såväl moderföreningen som hockeysektionen framåt.

Under fredagen nåddes vi av beskedet att Mats har gått bort, och vi minns en stor Djurgårdare i hjärta, ord och handling.

Djurgården Fotbolls tankar är hos Mats familj och anhöriga.

Text saxad från DIFHockey.se.

Senaste nyheter

Relaterat