Företag

Putte åter som sportchef

  • 20 mars 2002

Vid årsskiftet frångick Putte Carlsson arbetet som sportchef för Djurgården, men nu återinträder han i rollen som sportchef.

När vi i slutet av förra året kom överens med Putte Carlsson om att han skulle övergå till att arbeta för Djurgården Fotboll som konsult och sluta sin linjebefattning som operativ sportchef fastslog vi en ny organisation. Den innebar i korthet att Rolle Åman i sin egenskap av sportansvarig i styrelsen dels skulle vara kontaktman för tränarna, dels vara ansvarig för rekryteringsgruppens arbete. Tyvärr har det under våren visat sig att arbetsbelastningen blivit så stor att Rolle med hänsyn tagen till sina övriga arbetsuppgifter inte kan avsätta tillräckligt med tid.

Styrelsen diskuterade vid sitt möte på onsdagen den uppkomna situationen. Vi är mycket angelägna om att inte tappa tempo i den utvecklingsprocess som vi befinner oss i. Ledningen av sportorganisationen är därvid av helt avgörande betydelse. Styrelsen beslöt därför att ta upp en diskussion med Putte Carlsson om hans möjlighet att med samma tidsåtgång som vi tidigare avtalat med honom i hans egenskap av konsult återinträda i befattningen som sportchef.

Putte har accepterat detta, vilket vi är mycket tacksamma för. Enligt en överenskommelse vi idag träffat med Putte återinträder han med omedelbar verkan som sportchef. Putte får därmed också ansvaret att leda rekryteringsgruppen, där Rolle Åman också kommer att ingå.
Av Bosse Lundquist, © DIF Fotboll

Senaste nyheter