Företag

Michael Olunga lämnar Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 jan 2017

Rykten har surrat under en tid och nu är det klart: Michael Olunga lämnar Djurgården och skriver på för kinesiska klubben Guizhou Hengfeng Zhicheng. 

Den kenyanska strikern gjorde stor succé i sin debutsäsong med 12 mål på 13 matcher under hösten - en prestation som gett eko i fotbollsvärlden. Effekten har inte låtit vänta på sig och det blev kinesiska klubben Guizhou Hengfeng Zhicheng som drog det längsta strået i jakten på Olunga, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi har inte planerat för att sälja Michael Olunga. Däremot har vi värderat honom högt. Sedan är fotbollen sådan att vi har ett ansvar för att driva en förening och vi måste göra det som är absolut bäst för Djurgården. Vi har fört diskussioner med Guizhou och enats om en övergång. Bitarna är på plats, kontraktet påskrivet och Michael ansluter till Guizhou för läkarundersökning och deras träningsläger i Sydkorea nästa vecka, berättar Bosse som är nöjd över en oerhört fin affär för Djurgården samtidigt som han kommer att sakna "Ingenjören".
– Det här är en saga där Michael Olunga kommer hit till oss och efter hans tid här slutar det i en fantastisk affär. Hans plan från början var att komma och göra succé i Djurgården och sedan gå vidare, det var också därför han valde bort andra alternativ innan han kom hit. Jag tackar för förtroendet och den utvecklingen som han har haft hos oss är enorm. Så det känns hårt i hjärtat men Djurgården ska vara stolta över Michael och vi önskar honom all lycka till i Kina, säger Bosse.

För Michael själv väntar nu ett nytt spännande kapitel i hans fotbollsliv och han är glad och tacksam för tiden i Djurgården.
– Jag vill tacka hela Djurgårdsfamiljen. Jag kom hit med ambitioner, drömmar och ett mål om att göra Djurgården till ett bättre lag än när jag kom hit. Jag har gjort allt jag kunnat för att uppnå det och jag vill tacka VD Henrik Berggren för att han gett mig möjligheten, sportchef Bosse Andersson för att han har trott på mig hela vägen och även tränarna jag har haft för att de har gett mig förtroende att representera laget. Ett stort tack även till mina medspelare som har stöttat mig hela vägen och ställt upp i alla lägen. Spelare från alla möjliga håll i världen som har blivit mina vänner. Jag vill också tacka alla de som kanske inte syns så mycket i sitt arbete men som gör stor nytta för föreningen, det är många som ska ha tack där också.
– Sedan vill jag även tacka supportrarna som har varit fantastiska. Jag har haft turen att spela för lagen med de bästa fansen i landet. Först i Kenya och sedan i Sverige och jag kommer att sakna Djurgårdspubliken. Men i fotboll vet man aldrig vad som händer och en dag kanske jag kan återvända hit och dra på mig DIF-tröjan igen. Nu hoppas jag att Djurgården gör ett riktigt bra år 2017 och tar en Europaplats. Slutligen vill jag tacka Gud. Det är han som har gett mig talangen och möjligheten. Nu väntar en ny möjlighet och jag ska göra mitt bästa i min nya fotbollstillvaro som väntar, summerar Michael.

Djurgården Fotboll tackar Michael för hans fina insatser för föreningen och önskar all lycka och välgång i den fortsatta fotbollskarriären.

Michael Olunga utgår ur startelvan i kvällens match mot Vasalund.

Senaste nyheter

Relaterat