Fotbollen i fokus när Djurgården skapar samhällsnytta

Mini-Camperna är en viktig och framgångsrik satsning som sätter barn i rörelse!

Svensk Elitfotboll har med hjälp av Svenska Spel skapat webbsidan ”Fotboll och samhället” med ambition att synliggöra den positiva påverkan de svenska fotbollsklubbarna har på sina lokalsamhällen.

Syftet är att webbplatsen ska fungera som en källa för information, statistik och inspiration för allmänheten, politiker, näringslivet och för media. Alla föreningar i svensk elitfotboll bidrar alla på sitt eget unika sätt till att skapa stora värden för sina lokalsamhällen och de människor som bor där. Djurgården Fotboll är självklart inget undantag.

I vårt fall valde vi att lyfta fram våra Mini-Camper vars framfart man har kunnat följa i sociala medier samt läsa om i senaste medlemstidningen Djurgårdaren (som landar i brevlådorna i dagarna). Mini-Camperna är en del av vår uppsökande verksamhet i Stockholms skolor. Pojkar och flickor engageras, bjuds in och deltar. I videon får vi följa Hannah Backman som är operativt ansvarig för Mini-Camperna samt stifta bekantskap med en riktig djurgårdsprofil som nu arbetar som fritidspedagog. Klicka här för att se videon.

– Vi har haft en helt fantastisk utveckling med våra Mini-Camper, både i Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey. Vi har varit i över 60 skolor och det positiva mottagandet ifrån barn, skolor och föräldrar har överträffat alla våra förväntningar, säger Filip Lundberg Verendel, hållbarhetsansvarig i Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey.

Satsningen backas upp av supportrarna, något som är väldigt betydelsefullt för alla inblandade.
– Det är också otroligt roligt att se hur våra supportrar och samarbetspartners sluter upp bakom den här satsningen. Utöver den stora insats vi gör för barns fysiska aktivitet, gör vi samtidigt våra supportrar stolta, förankrar vår närvaro i staden och knyter våra samarbetspartners ännu närmare föreningen. Alla inblandade vinner, inklusive Djurgården, och det är så vi vill jobba, säger han.

Läs mer om våra Mini-Camper här!

Senaste nytt
Fler nyheter