Inför Djurgården - BP

Sista chansen till matchning innan premiären mot Piteå i OBOS Damallsvenskan.

Djurgården - BP
Lördag 6 april 10.00, KaknäsTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Fanny Lång - rehab
Ariam Berhane - rehab
Olivia Schough - landslag
Hanna Folkesson - landslag
Gudrun Arnardottir - landslag
Ingibjörg Sigurdardottir - landslag
Ogonna Chukwudi - landslag
Julia Walentowicz - landslag F19

Riddez om truppläget:
– Fanny Lång är i träning men inte redo för match än så hon är inte aktuell på lördag. Det är samma läge för Ariam Berhane som också är i träning men inte spelbar i helgen. De två plus landslagsspelarna är de som inte finns tillgängliga, berättar Joel som ändå har ett slagkraftigt lag redo för lördag.
– Vi kommer starta med en eller möjligtvis två från F19, annars har vi spelar redo så att det räcker, där Tilde Lindwall är i full träning igen. När det gäller Stephanie Malherbe och Alexandra Lindberg  är det tänkt att de ska spela en del av matchen också. Det är en bra match med chans att visa upp sig för de som inte startade mot AIK senast. Alla ska känna att de fått speltid under försäsongen nu när vi går in i serien.

Spaningar 

– Kraftigt decimerad trupp med sex spelare på landslagsuppdrag. Läge för det yngre gardet att kliva fram.

– Ny möjlighet för nyförvärven Alexandra Lindberg och Stephanie Malherbe att visa upp sig, Sannolikt med mer speltid denna gång.

– Utlånade målvakten Nichole Persson och Tempest-Marie Norlin i BP ställs mot sina fd lagkompisar. Intressant match i matchen.

TränarkollenRiddez om matchen:

– Vi har haft en bra träningsvecka, även om vi har många borta, där vi fokuserat på många individuella saker. Så det ska bli kul med match på lördag där vi kan jobba på vårt sätt att spela fotboll och se till att alla är trygga i rollerna.

Om BP:

– Numera hemmahörande i Elitettan dit laget avancerade inför säsongen.

– Förlorade med 1-0 i senaste träningsmatchen mot Uppsala.

– Tempest-Marie Norlin på väg tillbaka efter skada och är eventuellt redo för spel mot sina gamla lagkompisar.

Riddez om motståndet:
– De är nykomlingar i Elitettan men de känns bra rustade. De har tagit in ganska mycket spelare och har bland annat lånat Nichole (Persson, målvakt) av oss. Tempest-Marie Norlin har skrivit på också så de har många bra spelare och jag skulle bedöma det som att de ligger ungefär på AIK:s nivå. Vi kommer att få en rejäl match och värdemätare vilket är precis det vi behöver inför seriestarten. 

Senaste nytt
Fler nyheter