Oliver Granberg skriver ungdomskontrakt med DIF

Den lovande mittfältstalangen är säkrad för ytterligare 1,5 års spel i den blårandiga tröjan.

Inför säsongen 2019 tog Alexander Abrahamsson och Oscar Pettersson klivet från DIF U19 upp till A-laget och det finns fler utmanare om de eftertraktade platserna i A-truppen. En av dem är mittfältslöftet Oliver Granberg som till att börja med har skrivit på ett ungdomskontrakt på 1,5 år vilket gör att han därmed är säkrad för föreningen fram till 2021.

En påskrift som inte krävde alltför mycket funderande för Oliver med tanke på att han är urdjurgårdare och har spelat blårandigt sedan barnsben.
– Jag väntade ganska länge på det här och det var skönt att det blev av. Det känns väldigt bra just nu och sedan får vi se vad som händer framåt, berättar Oliver som gjort en lång blårandig fotbollsresa.
– Jag började ju spela i Djurgården som liten och har gått hela vägen upp till U19 där jag nu tränar med A-laget. Det har ju varit DIF sedan Knatteskolan på Gärdet via Abbisplan och Hjorthagen, på den tiden då det var grus som gällde. Men nu får jag ju träna på lite bättre planer här på Kaknäs.

Under resans gång har han hunnit med mängder av matcher där den centrala mittfältsrollen har kommit med åren.
– Jag blev uttagen till utvecklingslaget när jag var tio år och sedan har jag fortsatt att spela i det som varit förstalaget fram tills nu. Jag var faktiskt  back ett tag när jag var lite yngre men från 15 och framåt har jag bara spelat som mittfältare, säger Oliver som efter visst trugande ändå ger sig på en beskrivning av sina egenskaper.
– Jag är bollskicklig och trygg när jag har boll. Sedan har jag väl en rätt bra blick för spelet och gillar att slå avgörande passningar. 

Egenskaper som har märkts tydligt under hans träningar med A-laget på Kaknäs i år och under fjolåret. En krävande men också grymt utvecklande miljö, enligt Oliver.
– Man utvecklas ju varje dag genom att träna med A-laget. Det är en helt annan sparring med seniorspelare som man inte är van vid inom juniorfotbollen med U19. Det ställer ju extra höga krav på en och man måste prestera lite bättre i allt och framför allt göra det snabbare och tuffare. Men jag känner att ju mer jag tränar på den här nivån, desto bättre blir jag. Det blir en naturlig anpassning och jag utvecklas väldigt bra av det.

Att det dessutom blir lite köttigare dueller inom seniorfotbollen är också påtagligt.
– Alla som spelar här är ju extremt kraftfulla fysiskt och det är inte min starkaste sida. Så den biten får jag jobba extra på och köra mer i gymmet för att bygga mig så stark som möjligt, förklarar Oliver som i övrigt trivs väldigt bra med gänget på Kaknäs där han dessutom har två gamla lagkompisar på plats i form av Oscar Pettersson och Alexander Abrahamsson.
– Vi har spelat med varandra länge och det har gått bra när vi spelat ihop. Så det är hur kul som helst att vi kan fortsätta att träna ihop.

När det gäller karriärens framskridande skenar inte Oliver iväg utan tar det bit för bit, även om en det finns ett tydligt mål.
– Drömmen är ju att till slut få debutera i Allsvenskan i Djurgårdströjan. Men jag tänker inte så mycket längre fram än så, summerar han.

DIF-tränare Kim Bergstrand om Oliver

– Det finns en grundpotential och han är välutbildad, framför allt offensivt. Han är bra på att behandla bollen och att läsa spelet. Sedan gäller det att få till det spelet när det går väldigt mycket fortare samtidigt som det ställs fysiska krav. Planen är att Oliver ska jobba väldigt hårt med sin fysik och explosivitet under ett halvår så får vi se hur långt det räcker. Men det finns som sagt en grund som är intressant.

Akademichef Christian Gentile om Oliver

– Det är otroligt roligt att Oliver, som varit Djurgården sedan knatteskolan, får ta det här steget. Egenskaperna på planen är givetvis otroligt bidragande, bekvämligheten med bollen och uppfatta situationer inte minst, men jag vill lyfta fram mentaliteten; att över tid hålla fokus och kontinuitet med sin träning och fortsätta vara koncentrerad på att utvecklas och arbeta hårt är egenskaper som gör att Oliver, likt Oscar och Alexander, har nåt till den här punkten i sin karriär. Samma inställning gör förhoppningsvis att han når nästa mål han har satt, att debutera och spela i Allsvenskan. 

Senaste nytt
Fler nyheter