Företag

DIF seriesegrare i Division 1 Norra Svealand

  • Övriga lag
  • Futsal
  • 5 feb 2023

De blårandiga futsalherrarna gör sig redo för kval till SFL efter en rejäl offensiv urladdning mot Årsunda IF i sista omgången.

Inför söndagens sista omgång i Futsal div.1 Norra Svealand befann sig Djurgården i serieledning med en väntande bortamatch mot fjärdeplacerade Årsunda IF. Tre poäng skulle därmed innebära säkrat avancemang medan en förlust skulle ställa till det rejält med tanke på att tvåan och trean i den jämna toppstriden, Ankaret FK och Futsal Club Bosna, möttes i sista omgången och båda de lagen hade en bättre målskillnad.

Men Djurgården stod pall för trycket med besked och startade matchen mot Årsunda på ett utmärkt sätt. En målexplosion som startade med 1-0 från Valentino Rasulo Pidre i sjunde minuten fortsatte med ytterligare fem mål inom loppet av åtta minuter. Ledning 6-0 i halvtid således och ett stort kliv mot serieseger.

Andra halvlek innebar en ny målmässig urladdning, med bland annat ett hattrick från Axel Hellberg Olsson, och slutresultatet landade till slut på hela 14-0. Noterbart var även att lagets meste målskytt Daniel Lindgren Zachrisson gjorde sitt 50:e mål i den blårandiga tröjan och kunde fira dubbelt. 

Därmed kan Djurgården börja förbereda sig på kvalspel till SFL i en serie med enkelmöten där de två bästa lagen går vidare med följande motstånd:
FC Kalmar var sedan tidigare klara seriesegrare i div 1 Östra Götaland och i Västra Götaland blev det FC Real Intrenacional som knep seriesegern i den sista omgången.

Nedan följer spelordning för kvalet till SFL som har tagits fram genom fri lottning av SvFF:s kansli:
Match 1 19 februari: Djurgården - FC Kalmar, Hjorthagshallen
Match 2 (25-26 februari): FC Real Internacional -Djurgården, Jönköpings Idrottshus
Match 3 (4-5 mars): FC Kalmar - FC Real Internacional

5 februari, söndag 14:00Spelplats ej fastställd

Årsunda IFDjurgården
0-14 (0-6)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat