Futsalsvepet - blandade blårandiga resultat

Fin form för damerna som spelar kvartsfinal i RFL men desto tuffare för herrarna som inte kommer att klara sig kvar i Svenska Futsalligan.

I och med söndagens förlust mot Torslanda med 3-4 stängdes sista möjligheten till ett nytt kontrakt i Svenska Futsalligan för Djurgårdens herrlag med tre omgångar kvar av seriespelet. Tufft för laget och ledarna under en säsong där laget inte riktigt fått ihop delarna trots en ambitiös inställning.

Lagets coach David Bergqvist är tydlig med att han hade förväntat sig mer under året men är samtidigt rak och rättfram i analysen om vad som inte har fungerat under säsongen.
– Det har varit en tuff säsong för herrarna. Vi höjde ribban för att bli starkare och tyckte inledningsvis att vi blev starkare, men på något underligt sätt så blev vi svagare. Orsakerna är många, dels ett spelsystem som inte gav betalt, vilket nog ledde till ett lägre självförtroende. Något som i sin tur ledde till att vi fick dåligt betalt i vissa matcher.
– I grund och botten är det självklart mitt ansvar som ansvarig, och jag får ta på mig detta och rannsaka varför vi inte kunde hålla ihop satsningen. Nu skall vi spela de sista matcherna och samtidigt sätta oss vid ritbordet och titta på hur vi kan gå vidare i framtiden, summerar David.

Damerna spelar slutspel

Djurgårdens futsaldamer går däremot som tåget och efter att ha vunnit sitt gruppspel i RFL (SM-tävlingen i futsal för damer) via tio raka segrar är nu laget i kvartsfinal där Ektorp besegrades med hela 11-0 i första matchen.

Kvartsfinalerna avgörs i ett dubbelmöte med returer 15-16 februari och Djurgårdens framfart är ett glädjande kvitto för David Bergqvist som även ansvarar för damerna futsallag. 
– Damerna inledde slutspelet med en överkörning. 11-0 mot Ektorp Futsal från Norrköping. Det visar på en styrka och att damerna har jobbat på fantastiskt bra under säsongen. Det skall nämnas att vi har lite småskador just nu och vilade några spelare i matchen. Därför är 11-0 mot Ektorp ett styrkebesked.
– Man kan lyfta fram många spelare, men jag vill ändå nämna en. Madeleine Stegius kom till oss under förra säsongen, då lite färsk i futsal och absolut inte en given startspelare i vårat lag. Idag är hon en av Sveriges absolut bästa futsalspelare. Hennes lyft visar hela lagets lyft, både individuellt och kollektivt.
– På lördag är det retur mot Ektorp i Hjorthagshallen kl 19.00. Vi tittar långsiktigt och kommer fortsätta att vila spelare. I semifinalen kommer vi med största sannolikhet möta ett lag från Norrland nämligen vinnarna mellan Åkullsjön – Hörnsjö och tipset ligger på att Åkullsjön vinner den kvartsfinalen. Det finns en liten chans att det kan bli IFK Göteborg. Men då måste både Göteborg vända mot Örebro FC och Järla slå GAIS på bortaplan, resonerar David.

Att prestationerna hos damlaget gjort avtryck märks även internationellt, enligt David.
– Vår blårandiga framfart har inte gått obemärkt förbi, vi har inte bara gjort avtryck nationellt utan även internationellt. Nu har man fått upp ögonen för oss och vi har blivit inbjudna att representera Sverige vid en internationell Futsal-turnering i Paris med syfte att promota sporten inför OS 2024. Där kommer vi att ställas mot de främsta lagen från hela världen vilket är en fantastisk utmaning och möjlighet för oss att utvecklas ytterligare.

Senaste nytt
Fler nyheter