Magnus Eriksson uttagen i A-landslaget

Efter en mycket stark säsong i Allsvenskan får Magnus Eriksson chansen i landslaget när han under tisdagen togs ut i A-landslagets VM-kvaltrupp.

Magnus Eriksson har gjort en mycket stark säsong i Allsvenskan som lagkapten för just nu serieledande Djurgården. Och hans insatser har inte gått förbundskapten Janne Andetsson förbi. Detta fick vi, och Mange, den yttersta bekräftelsen på under tisdagen när det var dags för förbundskaptenen att presentera truppen som ska möta Kosovo och Grekland på hemmaplan i VM-kvalet i oktober.
– Mange är en spelare som jag har följt i många år och försökte värva när jag var tränare i Norrköpping flera gånger utan att lyckas. Han är en tempramentsfull, skicklig spelare med energi och driv. Hans påverkansgrad på omgivningen är stor och han har varit med i resonemanget många gånger och nu är han på den nivån att han ska vara med i landslaget, sa Janne Andersson på presskonferensen där han presenterade truppen.

För herrlandslaget väntar två hemmamatcher i VM-kvalet på Friends Arena mot Kosovo 9 oktober och Grekland 12 oktober. Magnus har en A-landskamp från 2014 sedan tidigare.

Vi säger grattis till Magnus Eriksson för det här kvittot på den fina säsongen! Läs intervjun med Mange om landslagsuttagningen här!

Senaste nytt
Fler nyheter