Inför HNK Rijeka - Djurgården

Äntligen dags för Europaspel igen! Djurgården går in i den andra kvalomgången av Europa Conference League och inleder borta mot HNK Rijeka i Kroatien.

HNK RIJEKA - DJURGÅRDEN

Torsdag 21 juli kl. 20.30 på Stadion HNK Rijeka.

Sportbladet sänder matchen.

Truppstatus

Truppen presenteras 24 timmar innan avspark.


Spaningar

Efter 15 poäng och målskillnaden 17-2 på de fem senaste matcherna i Allsvenskan går Djurgården in i Europaspelet med starkt självförtroende.

Fyra spelare från truppen, Magnus Eriksson, Elliot Käck, Haris Radetinac och Kalle Holmberg, var med för två år sedan då det senast begav sig i Europa Conference League. Den 24 september 2020 vann FC Cluj med 1-0 på Tele2 Arena.

Jacob Widell Zetterström har hållit nollan i tre raka matcher. Håller den även på Stadion i Rijeka?Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det ska bli jättespännande och roligt så klart. Alla ser ju fram emot det här och vi kommer med en bra resultatrad i ryggen. Det är mycket som är positivt och förutom någon förkylning så är vi ganska friska. Det är inget som ska störa oss. Vi ska försöka att uppträdda som vanligt så mycket som möjligt, men det är bortaplan i 40-gradig värme mot ett annat motstånd än vad vi är vana vid så det är klart att vi måste anpassa oss och ta det som kommer emot oss. Lite annorlunda är det men det är fortfarande fotboll med elva spelare på en plan som är lika stor som den brukar vara.

Om HNK RIjeka

Luka Pavlović presenterades som ny sportchef i förra veckan och och efterträdde därmed Faust Budicin som i stället fick rollen som tränare för A-laget bredvid Dragan Tadic.

Rijeka vann sin seriepremiär i söndags då colombianen Jorge Oregon nickade in matchens enda mål borta mot Sibenik. ”Den första omgången är speciell och det är alltid svårt att spela i Sibenik. Vi hade ett lite för lågt bolltempo i första halvlek men jag är väldigt nöjd med vinsten och att vi höll nollan”, sa tränaren Dragan Tadic..

Se upp med nr 19, den målfarlige slovenen Haris Vuckic, som gjorde tio mål förra säsongen.

Rijeka har gott om erfarenhet av Europaspel och spelade Europa Conference League förra året. Där blev PAOK Thessaloniki för svåra i den andra kvalomgången, som grekerna vann med sammanlagt 3-1.

Kim Bergstrand om HNK RIjeka:
– Kroatisk fotboll är bland Europas bästa, eller till och med världens bästa, så vi vet att vi kommer att möta kvalitet så klart. De är duktiga och har en massa bra fotbollsspelare, men de är precis i början på sin säsong medan vi är mitt inne i vår och är lite mer färdiga så det är till vår fördel. Förhoppningen är att laget Djurgården ska kunna matcha deras individuella kvalitet och att vi klarar av att hantera det höga tempo och fysiska spel som det är i Europamatcher. Vi hoppas vi har goda chanser att störa dem på bortaplan och få med oss ett bra resultat till vår hemmaborg.

Senaste nytt
Fler nyheter