SLO

Supporter Liaison Officer, SLO ansvarar för kontakten mellan klubben och klubbens supportrar och supporterföreningar.

Djurgården har initierat ett antal framgångsrika metoder för att uppmuntra ett positivt läktarklimat. Vi har bland annat, med stöd från projektet Stå upp för fotbollen anställt Supporter Liaison Officers (SLO) som har ansvar att fungera som supportersambandsmän. SLO arbetar parallellt med såväl publikvärdar som ordningsvakter och det har hittills fungerat på ett mycket tillfredsställande sätt.

Djurgården Fotbolls SLO:er är Lena Gustafson Wiberg och Nils Ek. De jobbar tillsammans med matchdags-SLO:er.

Som SLO är en av de viktigaste uppgifterna att genom sin funktion verka för att föreningen utökar servicen till sina supportrar och skapar förståelse för de olika önskemål som finns i anslutning till fotbollen oavsett om det är klubben, supportrarna eller polisen som är avsändare. SLO:er bygger relationer inte bara med olika supportergrupper utan efter eget initiativ även med polis och säkerhetspersonal samt andra aktörer. SLO:er samarbetar med  andra klubbars SLO:er innan matcher för att bidra till att supportrarna uppträder i enlighet med de riktlinjer som gäller för god säkerhet. UEFA, SvFF, SEF och Djurgården Fotboll ser denna funktion som ett av de viktigaste stegen i målsättningen att förbättra relationerna mellan fotbollens olika intressenter.

Lär känna Djurgårdens SLO:er

Nils Ek

Nils Ek har varit säsongare i klacken på Sofialäktaren och Hovet och är som sagt välkänd i Djurgårdskretsar för sitt tidigare arbete med DIFpodden. Nils arbetar aktivt i sitt stöd för Djurgårdens nya klackgeneration på Apberget (en läktare för supportrar mellan 7-14 år) och nu fortsätter han på det spåret.
– Jag blev engagerad av att jobba på Apberget och tycker att det vore fantastiskt att kunna utveckla det vidare tillsammans med DIF, säger Nils som är mån om att fånga in alla delar i den stora och brokiga Djurgårdsfamiljen.
– Jag tror att en Djurgårdsmatch har något för alla. Från klacken, om man vill sjunga och röja, till familjeläktaren där man kan bjuda in nya Djurgårdare på sin första match. Alla behövs för att skapa det vi kallar Djurgårdsfamiljen.

Anna Berg


 

Anna kommer från Stockholm. Hon är Djurgårdare sedan barnsben och började gå på hockey i samband med att Globen byggdes. Arenan till trots, så ökade såväl intresset för Djurgården som antalet matcher i både hockey och fotboll, enligt Anna.
– Jag stod och satt på olika platser på läktaren innan jag hamnade i klacken i början av 2000-talet. Ytterligare några år senare började jag engagera mig i Järnkaminerna och har varit med i JK:s styrelse sedan 2011.
– Jag började med det här jobbet för att jag ville göra något bra för Djurgården. Men också för att jag tycker att det arbete som DIF gör är jättebra. Jag tror på den metodik som finns och jag hoppas kunna vara med och fortsätta skapa trygga, välkomnande och stämningsfulla engagemang för alla. Jag tycker om Djurgårdens publik, att få vara en del av den. 

Att Djurgården handlar om mer än bara idrott är också en självklarhet.
– Även om fotbollen är den främsta anledningen till att man går på match, så är det ju långt ifrån den enda. Gemenskapen, stämningen, tifona  och att få vara en del av Djurgårdsfamiljen är andra orsaker till att man längtar till matchdag. Jag vill verkligen att fler människor skall inse hur kul, och säkert, det är att gå på fotboll – och då framförallt på Djurgårdens matcher, konstaterar Anna.

Kontakta oss

Personal, Arrangemang

Lena Gustafson Wiberg

SLO

072-514 00 04lenagw@dif.se

E-sport, Personal, Arrangemang

Nils Ek

SLO/Ansvarig esport

073-6636447nils.ek@dif.se