Företag

Inför Örebro-Djurgården

  • 30 aug 2004

Det har varit upp och ner för Djurgården mot sportklubben från Örebro. Lagen har sammanlagt mötts 43 gånger i allsvenska sammanhang. Djurgården vunnit 22 av dessa matcher, Örebro har gått segrande ur striden tolv gånger medan nio matcher har slutat oavgjort.

Under de senaste åren har några möten varit minnesvärda (eller?). 1999 kom Djurgården sist i Allsvenskan efter en blek säsong. Matchen mot ÖSK på Stockholms Stadion det året var märklig. Djurgården hade ett rejält grepp om matchen, målchanserna radades upp, men Örebro vann med 1-0 efter att ha gjort mål på ett av sina få anfall under matchen. Många Djurgårdare gick från arenan den kvällen i stor frustration. ” I bland är idrott grymt” sa Djurgårdens ordförande Bo Lundquist efter matchen.

2003 åkte Djurgården till Örebro efter en otroligt stark inledning av säsongen. Tre matcher hade gett tre segrar och målskillnaden var otroliga 11-0. Men inte hjälpte det. På det nya plastgräset på Eyravallen var det Örebro som vann matchen med 1-0.

Desto gladare är minnena från årets möte. Kjell Jonevrets första match som tränare för Djurgården kunde inte ha slutat bättre, 5-1 till Djurgården efter övertygande spel var exakt den start en ny tränare önskar sig.

Två före detta Djurgårdare finns i truppen, Magnus Samuelsson och Joel Riddez. Magnus är normalt bofast i startelvan, men skadad mot Djurgården, medan Joel spelat mer sporadiskt.


Djurgårdens IF FF

Djurgårdens trupp till Örebro.
Touray, Wahlström, Concha, Stenman, Storm, Ottesen, Backman, Kuivasto, Arneng, Hysén, Johansson, Karlsson, Johannesson, Dovicovic, Makondele, Amoah
Startelvan presenteras 17.00.

Skador
Abgar Barsom har problem med ljumskarna, borta några dagar till.
Sören Larsen, borta en dryg vecka till.

Astängningar
Inga

Kjell Jonevret, tränare Djurgården
”Plastgräs har ju inte varit Djurgårdens grej tidigare, men vi har kommit överens om att vi skall åka dit och göra en bra prestation. Man kan ju önska sig en repris från vår förra match mot dem, men det blir givetvis tuffare den här gången. Det är nittio minuter, sedan har vi ett långt uppehåll, så det blir en sista, rejäl, tändning. Det känns som om grabbarna har glömt Juventus och är tända och fokuserade på Örebro.”

Senaste tre allsvenska matcherna
Örgryte-Djurgården 0-1
Djurgården-Halmstad 1-1
Djurgården-Landskrona 1-1


Örebro SK

Örebros trupp mot Djurgården
Mv:
John Alvbåge, Peter Westman
B: Axel Kjäll, Fredrik Samuelsson, Gustaf Andersson, Thomas Andersson, Peter Olsson, Mikael Danielsson
Mf: Patrik Anttonen, Fredrik Nordback, Robert Mambo-Mumba, Marcus Lindén, Niklas Klingberg, Lars Larsen, Joel Riddez
Fw: Herish Kuhi, Ricardo Costa

Skador
Petter Furuseth-Olsen
Magnus Samuelsson
Patrik Haginge

Avstängningar
Inga

Stefan Lundin, tränare Örebro SK
”Det känns bra att möta Djurgården. Vi har några skador, men det har väl alla. Jag tror att formen är bra, men det vet man ju aldrig säkert innan matchen. ”

Senaste tre allsvenska matcherna
Örebro-Elfsborg 2-2
IFK Göteborg-Örebro 1-0
Hammarby-Örebro 1-1


Övrigt
Domare

Martin Ingvarsson


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter