Seger mot Brommapojkarna

• 5 mars 2005

Djurgården vann idag sin andra raka träningsmatch. Efter en strålande första halvlek och en lika dålig andra skrevs siffrorna till 3-1 i Djurgårdsfavör.

Skadeläget i Djurgården börjar se bra ut och till matchen mot Brommapojkarna hade tränarna Rehn och Sandberg i princip hela truppen till sitt förfogande. Den elva som fick förtroendet såg på förhand mycket stark ut och tog också omedelbart initiativet i matchen. Redan efter tio minuter resulterade detta i Ibrahim Bas första mål i Djurgårdströjan. Ba kunde enkelt bredsida in bollen från nära håll efter ett misstag mellan BPs målvakt och ena mittback, inget vackert mål kanske, men ett typexempel på Bas förmåga att alltid veta var han ska vara, han positionsspel är exemplariskt.
- Mycket roligt att göra mål. Kanske inte ett fantastiskt mål, men jag är nöjd med att vara på rätt plats på rätt tid. Med tre anfallare kan det alltid hända saker, det gäller att vara framme och hugga, menade Ba efteråt.

BP försökte få ordning på spelet, hann ibland med tre-fyra passar på mittplanen, men sedan tog det stopp och Djurgården tog hand om bollen. Med rörelse och vilja skapade man ständig oro i BP-försvaret och chanserna kom på löpande band. Mitt i halvleken fick Johan Arneng bollen utanför straffområdet efter bra förarbete av Larsen och Ba. Arneng lobbade kallt bollen över en felplacerad BP-målvakt och ökade på Djurgårdens ledning till 2-0.

Just efter ledningsmålet sträckte sig Ba i baksidan av låret. Skadan var inte allvarlig Ba är säkert tillbaks nästa helg, men han kunde inte spela vidare i matchen. In kom i stället Patrick Amoah.
- Nu kommer divalaterna, efter ett mål och en assist tycker Ebou att han inte behöver spela mer, skojade Lasse Sandberg när en allt annat än divig Ba linkade iväg.

I slutet av halvleken fick ständigt farliga Sören Larsen revansch för en tidigare nick i ribban. På en hörna kunde han placera in Djurgårdens tredje mål för dagen.

Första halvlek var riktigt bra, Djurgården dominerade totalt, ville och kunde. Andra halvlek tappade man dock det mesta, varför är svårt att säga. Efter den stora dominansen lät man BP reducera. Utöver detta hade BP en boll inne som blev bortdömd för offside samt en straff, efter en handräddning av Niclas Rasck, som Dembo Touray räddade. Kanske gick det för lätt i första, kanske tog veckans hårda träning ut sin rätt. Lasse Sandberg var i alla fall inte nöjd med scenförändringen.
- Första halvlek var jäkligt bra, det fanns många spelare som var villiga att lägga ner hårt arbete och ville prestera, då är vi så här bra. I andra halvlek har vi bekväma fotbollsspelare som inte har vilja att ta de här extra stegen. Den som är närmst boll agerar, resten av laget avvaktar. Nu gör vi lite byten i andra halvlek och vi kan hitta några till anledningar, men det är för enkelt att skylla på det. Stefan och jag har pratat med laget om det här nu.

Sammantaget visade matchen att kapaciteten i den här truppen är hög, mycket hög, men att skillnaden mellan fantastiskt och halvdåligt bara är en gnutta ork och vilja. Bara det finns när serien startar så oroar inte jag mig för en sämre halvlek mot BP i början av mars. I stället har jag den första halvleken i minnet, en halvlek som visade att det finns mycket att hoppas på.

Djurgårdens IF-IF Brommapojkarna 3-1 (3-0)
1-0 Ibrahim Ba (10)
2-0 Johan Arneng (29)
3-0 Sören Larsen (39)
3-1 Martin Ekström (79)

Publik: 1500 ?