Snöplig förlust för U21

• 13 mars 2009

Säsongen 2009 hade kunnat börja bättre för Djurgårdens lag i U21-allsvenskan. I en händelserik tillställning i Multihallen på Bosön vann gästande Åtvidaberg med 1-2. Djurgårdens fullträff gjordes av Trimi Makolli.

Årets första seriematch för Djurgården spelades under fredagskvällen. Åtvidaberg, för några säsonger sedan en samarbetsklubb till DIF, gästade Bosön och Multihallen och gjorde det med den äran skulle det visa sig.

Djurgården inledde matchen hyggligt och det mesta av spelet förlades till gästernas planhalva. Hade det varit hockey hade spelövertaget kunnat beskrivas med att isen i DIFs zon inte hade behövts spolas om i paus. Nu var DIF inte på något sätt överlägset sina motståndare för det, men spelet och bollen var i blårandig ägo under den första halvleken.

Trots en del fina lägen under första akten förblev matchen mållös in i halvtid. Men i den andra halvleken blev det nätrassel, tre gånger om dessutom.

Först ut var Åtvidaberg som efter ett långt Djurgårdsanfall svarade med en snabb och kort kontring. Bollen gick som på ett snöre och närväl det blev dags för avslut hade Djurgårdens Christoffer Matwiejew inte mycket mer att göra än att hämta bollen ur nätet. 0-1 på gästernas egentligen första riktiga chans var ett faktum.

Men så särskilt långlivad blev inte ledningen, för jättelöftet Trimi Makolli kunde efter ett mycket fint Djurgårdsanfall enkelt placera in kvitteringen endast fyra minuter efter Åtvidabergs ledningsmål. 1-1 målet föll i matchminut 66 och nu gick allt i matchen väldigt fort. För bara ytterligare tre minuter efter DIFs kvittering tappade man bort bollen offensivt och Åtvidaberg kunde återigen ställa om. Ännu en gång renderade kontringen i ett ledningsmål efter ett vackert anfall och ett distinkt avslut.

Matchens klimax var nått och Djurgården, som är inne i en tung träningsperiod, tröttnade lite mot slutet. Den där riktiga jakten på ännu en kvittering kom liksom aldrig. Det blev ett och annat halvläge men Åtvidaberg höll undan och vann med 1-2.

Tränare Lasse Ericson var trots förlusten rätt munter efter matchen.
- Det är givetvis aldrig roligt att förlora, men samtidigt tycker jag att vi gör en ganska bra match, åtminstone i en timme. Vi är bra i första halvlek då vi är aggressiva och ligger bra i positionsspelet. När sedan orken i andra halvlek börjar tyna bort tappar vi lite fokus och blir straffade för det direkt.