Företag

Inför Falkenberg-Djurgården 

  • 23 okt 2015

Säsongen lider mot sitt slut och i näst sista omgången väntar en tripp till Falkenbergs IP för Djurgården. Det tabellmässiga vakuum som uppstått gör att inga placeringar sannolikt förändras för Djurgårdens del, men poängskörden ska alltid maximeras och hur teoretisk chansen till en femteplats än kan tyckas så finns den trots allt där. För Pelle Olsson gäller det således att åter mobilisera maximal motivation mot Falkenberg för att kunna bärga en trepoängare. – Liksom i förra matchen så möter vi ett lag som är inblandade i en strid där Falkenberg måste undvika kvalspel för att säkra sin allsvenska existens. Så den här matchen betyder väldigt mycket för våra motståndare och då gäller det att möta upp på den fronten – att förstå vad som krävs av oss i närkamps- och duellspelet, framför allt inledningsvis i matchen. Men det ska inte vara något problem. Vi visade i måndags att vi jobbar stenhårt för att få med oss bra prestationer in i det sista och det ska vi fortsätta med, säger Pelle som inte vill se någon repris av förra årets bortamatch mot hallänningarna. – Det handlar mycket om insikter och att veta vad som krävs. Några utav oss var ju med nere på Falkenbergs IP förra året och vi var inte nöjda när vi åkte därifrån. Att förlora matcher kan hända alla lag men prestationen måste vara bättre den här gången. Man måste ha klart för sig vad som väntar där nere, det är mycket andrabollsspel och många bollar mot backlinjen där vi måste vara beslutsamma och noggranna, analyserar Pelle.

Motståndarna

Falkenberg stod för en rejäl urladdning då Åtvidaberg besegrades med 6-0 i senaste omgången vilket var en viktig seger för dem efter en svit av tre raka uddamålsförluster mot Örebro, Häcken och Malmö. En vinst som dessutom säkrade laget från direktnedflyttning och nu jagar FFF trettondeplatsen för att slipa kvalspel där det är två poäng upp till Kalmar FF. De normalt sett hemmastarka hallänningarna har dock varit mindre dominanta på Falkenbergs IP i år med 15 av 25 inspelade poäng från sin omställningsinriktade fotboll. Siffror som Pelle naturligtvis har koll på. – Det är en jämnare fördelning av hemma- och bortaspelet och de hade en hel rad hemmaförluster innan de slog Åtvidaberg. Men nu hittade de rätt senast och form är ju en färskvara så det är det som är mest intressant i nuläget. Å andra sidan kommer vi från en bra prestation mot IFK Göteborg och två bra gräsmatcher mot Kalmar och Levski Sofia. Vi har visat att vi är svåra att slå under de här fyra senaste matcherna och sedan gäller det även att ha marginalerna med sig om man ska vinna.

Statistiken

Ett ganska magert underlag med tanke på att lagen bara mötts tre gånger i Allsvenskan. Djurgården övertygade i segern med 3-1 tidigare i år och hösten 2014 minns vi Mark Mayambelas kanonskott från snäv vinkel som gav seger med 1-0 hemma på Tele2 Arena. Innan dess tog Falkenberg en skalp efter 1-0 på hemmaplan vilket förhoppningsvis blir att betrakta som en engångsföreteelse.

Truppkollen

Kerim Mrabti åkte på sitt tredje gula kort för säsongen mot IFK Göteborg och är inte aktuell precis som Fredrik Stenman som fortfarande är skadad. I övrigt blir det en reducerad trupp med tanke på lördagens U19-semifinal. – Vi åker med sjutton spelare och Daniel Berntsen kommer in i truppen istället för Kerim. Sedan låter vi Besard Sabovic stanna hemma så att han kan spela U19-matchen. Både Micke Jahn och Besard hade kunnat vara med i truppen men vi resonerar som så att ingen utav dem såg ut att få starta matchen så då låter vi dem spela semifinalen istället, resonerar Pelle.

Matchfakta

När: Lördag 24 oktober 16.00 Var: Falkenbergs IP Hur: Ses på plats för de som har möjlighet. Annars kan matchen beskådas på C More, använd följande länk när du köper matchen så tjänar DIF lite extra på det. Icke aktuella spelare: Kerim Mrabti (avstängd), Fredrik Stenman (skada), Haris Radetinac (rehab) Drabbas av avstängning vid gult kort: Jesper Arvidsson, Sam Johnson Souvenirer: Ett begränsat utbud kommer att finnas på till försäljning på plats, endast kort gäller. Här hittar du lite tips på produkter för att parera höstkylan.

Truppen (17 man): 

Kenneth Höie, Hampus Nilsson Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Seon-Min Moon, Soo-Yong Yoon, Kevin Walker, Sebastian Andersson, Sam Johnson, Tino Kadewere  

Senaste nyheter