1-0 Tino Kadewere (46) 2-0 Tino Kadewere (77) 3-0 Dzenis Kozica (90)
Laget: Andreas Isaksson Felix Beijmo (Gunnarsson, 46), Marcus Danielson, Jonas Olsson (K), Jonathan Augustinsson Haris Radetinac, Kevin Walker, Fredrik Ulvestad, Jonathan Ring (Kozica, 84) Tinotenda Kadewere, Aliou Badji (Karlström, 73)
Avbytare: Tommi Vaiho, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Jesper Karlström, Dzenis Kozica, Edward Chilufya, Julian Kristoffersen.
Publiksiffran: 13010 åskådare presenteras av:   [caption id="attachment_119819" align="alignnone" width="743"]

Matchrapport:
Efter en storstilad andra halvlek spelade Djurgården hem tre viktiga poäng när Malmö FF besegrades med 3-0 inför 13010 åskådare hemma på Tele2 Arena. Matchvinnare, i en stark kollektiv insats, blev Tino Kadewere som blev tvåmålsskytt.

Precis som i hemmapremiären ställdes Djurgården i sin andra hemmamatch för säsongen mot en fotbollsförening från Skåne. Den här gången var det regerande mästarna Malmö FF som stod för motståndet. Inget ont om premiärmotståndaren, och nykomlingen, Trelleborg men att engagemanget från publik, spelare och ledare kändes större ikväll rådde det inget tvivel om. Sen att dagens motstånd inte kom upp i samma kvalitet som Trelleborg är en annan sak.

Tre DIF-spelare gjorde sina första allsvenska starter för säsongen. Aliou Badji, Jonathan Ring och Kevin Walker fanns med i startuppställningen. Djurgården startade matchen bra men det var inte spektakulärt eller underhållande. Det var tryggt, pålitligt och genomfört med bra kvalitet.

Laget rörde sig fint tillsammans över planen och gav inte gästerna Malmö särskilt mycket yta att spela på. Det för dagen svartklädda, och skadedrabbade, Malmö FF ägnade sig mest med att slå långa inlägg mot bortre delen av straffområdet när de hade bollen.

Stabilt men chansfattigt

Målchanserna var lätträknade. Ett inlägg, med kvarten spelad, från Felix Beijmo såg intressant ut men varken Tino Kadewere eller Aliou Badji var nära att kunna nicka in bollen. Fem minuter senare sköt Kevin Walker ett distansskott som träffade ovandelen av MFF-målvakten Johan Dahlins ribba.

Malmös målchanser hade Carlos Strandberg. När han nådde högst på ett av många inlägg fick han till en lös nick som Andreas Isaksson lätt kunde plocka. I matchminut 25 fick han iväg ett skott några meter utanför straffområdet men då sträckte Isaksson ut och gjorde en fin räddning. Vid den tidpunkten av matchen lyfte även Malmö FF upp laget en aning och kändes då en aning farligare framåt.

De riktigt farliga målchanserna första halvtimmen var ändå lätträknade. Bättre blev det när Haris Radetinac och Jonathan Ring bytte kant med varandra. De fick då sina favoritfötter (en fot vardera) inåt i planen och då blev det bättre fart på Djurgården. Jonathan Augustinsson kom omgående runt på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg snett inåt bakåt. Där kom……ingen.

Kort därpå hade Djurgården en snabb omställning. Radetinac med en lång boll till Kadewere som passade bollen vidare till Badji. Behrang Safari räddade i sista stund när han petade undan bollen när Badji hade påbörjat sin skottrörelse. Innan den mållösa halvleken kunde summeras hade Haris Radetinac och Jonathan Ring varsitt skruvat skott utanför.

Hemmapubliken fick se Tinotenda lyset dubbelt

Under matchens första 45 minuter var Djurgårdens anfallsspelare ganska stillastående. I den andra halvleken blev det mer fart och det gav utdelning direkt. I halvlekens första anfall tog Tino Kadewere en fin löpning rakt in i Malmös straffområde. Jonathan Ring serverade bollen från höger och det viktiga ledningsmålet var ett faktum.

Malmö FF fortsatte att mata bollar mot Djurgårdens straffområde. De flesta bollarna nickade det välorganiserade försvaret bort men vid ett tillfälle tvingades Jonas Olsson ta ett brännsår på baksidan av ena  låret när han fint bröt en bra målchans för Malmö.

Jonathan Ring var pigg i matchen. Sju minuter in i den andra halvleken klackade han fyndigt fram sig själv till ett bra skottläge Johan Dahlin kom ut bra och räddade med smalbenen.

Efter timme hade Djurgården ett jätteläge att utöka till 2-0. Tino Kadewere ville bjuda tillbaka för den fina passningen han fick vid 1-0-målet men Jonathan Ring sköt tyvärr högt över på passningen han fick från vänster. Några minuter senare jublade åskådare på Tele2 Arena. Kevin Walker skruvade in en frispark i krysset. En frispark som sedan visade sig gå över ribban även om det till och med var svårt att urskilja på reprisbilderna.

Djurgården hade en mycket bra spelmässig period vid den här tidpunkten och det kändes som en tidfråga innan nästa mål skulle komma. Malmö jobbade vidare med sina långa inlägg men Carlos Strandbergs avancerade försök att sätta en volley hade lika dåligt resultat som den bredsida Sören Rieks skickade upp till tjugonde bänkrad.

Med lite mindre en än kvart kvar tände Tino Kadewere lyset på Tele2 Arena för andra gången i matchen. Hörna från vänster mot den bortre delen av straffområdet. Vi har sett det tidigare den här säsongen. Då har det varit Marcus Danielson. Nu var det Kadewere. Första skottet räddade Johan Dahlin. Returen satt i mål. 2-0 och stort jubel från den sjungande hemmapubliken.

I slutskedet av matchen backade Djurgården hem en aning men den kollektiva insatsen var bra från start till mål i denna match. Blåränderna var aldrig hotade och på övertid slogs den sista spiken i kistan ned. Inhopparen Dzenis Kociza skruvade från uppskattningsvis 20 meter bollen förbi en maktlös målvakt. En värdig avslutning på en stark insats.

Nästa hemmamatch på Tele2 Arena innebär derby mot Hammarby den 29 april. En match vars betydelse och dignitet knappast behöver nämnas. Biljett köper du här.

Matchrapport: Thomas Segerbrant
18 april, onsdag 19:00Tele2 Arena