Förlust för damerna i lördagens hemmamatch

• 21 sep 2019

Ogonno Chukwudi var Djurgårdens bästa spelare i 1-3-förlusten mot Kopparbergs Göteborg.

Lördagens allsvenska hemmamatch innebar tredje matchen på sex dagar för Djurgården. Ett tufft schema, men tränare Pierre Fondin gladdes samtidigt åt att samtliga spelare utom de långtidsskadade var tillgängliga, och Mia Jalkerud var tillbaka från start på topp tillsammans med Ogonna Chukwudi.

Djurgården inledde piggt och det var främst från högerkanten som avsluten kom. Efter bara ett par minuter kom Tilde Lindwall till ett avslut som skopades in av målvakten och i anfallet senare, efter att Djurgården snabbt återerövrat bollen, tog Ogonna Chukwudi bollen på kanten, kroppsfintade förbi sin försvarare och kom till ett avslut som tack vare en fin räddning styrdes över ribban till hörna. Även hörnan var farlig men inget mål på de tre fina inledande chanserna för Djurgården.

Kopparbergs/Göteborg svarade med ett fint anfall och en nick som tog i ribban bakom Jennifer Pelley som sedan räddade returen. En intensiv matchinledning, här var bara 7 minuter av matchen spelade!

Att matchen gällde mycket för båda lagen var tydligt och det bjöds på publikvänlig fotboll med rakt spel och många avslut. Med 20 minuter spelade kändes matchen helt jämn och lagen turades om att föra spelet. Ogonna fälldes i duell med en motståndarback i straffområdet med knappa 20 spelade men ingen åtgärd från domaren, och det var kanske rätt beslut. Tydligt var i alla fall att försvaret hade, och skulle få, problem i djupledsspelet med den snabba Djurgårdsforwarden. De första fem Blårandiga frisparkarna kom efter att just Ogonna rivits ner och fällts.

Ett annat vapen i måljakten var Alexandra Lindberg som hade ett par fina nickar på hörna under den första halvtimmen där Djurgården tog över matchbilden allt mer och skapade flera farligheter.

När Kopparbergs Göteborg skapade farligheter var det ofta efter en fast situation eller från högerkanten, och det var just därifrån ett inspel styrdes i mål av Julia Roddar i den 39:e minuten. En olycka som, precis som ordspråket lyder, inte kom ensam då Hanna Folkesson skadade sig i samma situation. Hon var dock snart på benen igen snart därefter ljöd visslan för halvtid.

Andra halvleken inleddes dessvärre på samma sätt som den första avslutades då Elin Rubensson gjorde 2-0 efter en fin aktion av innermittfältaren som sedan spelade ut på Elin på högerkanten som placerade in bollen invid bortre stolpen.

Målet stärkte Kopparbergs Göteborg som hade en lång period av bollinnehav kring Djurgårdens straffområde med flera efterföljande hörnor som dock inte blev speciellt farliga. Bollinnehavet var bortalagets och Djurgården hade svårt att komma till ordnat spel på offensiv planhalva. Tränarteamet gjorde två byten på kort tid där Alexandra Lindberg och Tilde Lindwall gick ut och ersattes av Petronella Ekroth och Julia Walentowicz. Och bara minuten efter det sista av de två bytena kom reduceringen på nick genom Ogonna Chukwudi som hotade mest av alla Djurgårdsspelare matchen igenom!

Lyckan blir dock kortvarig då bortalaget fick straff bara ett par minuter senare när Jennifer Pelley rivit ner en spelare i avslutsögonblicket. Hon har sedan händerna på bollen och är oerhört nära att rädda straffen, men 1-3 är dessvärre ett faktum när Elin Rubensson gör sitt andra mål för dagen.

Djurgården inledde jakten på reducering tämligen omedelbart och tog över matchen mer och mer. I den 82:a minuten kom den farligaste chansen bortsett från målet i form av en nick från nära håll men som målvakten styrde ut till hörna. Närmare än så kommer inte Djurgården en reducering och bortalaget åker hem med alla tre poäng.

Nästa match är borta mot Linköping nu på torsdag den 26 september.