Företag

Olivia Schough matchhjälte mot Kungsbacka

  • Damer
  • 27 apr 2019

Ett sent mål från Olivia i 86:e minuten såg till att Djurgården plockade årets första allsvenska trepoängare i bortamatchen på Påskbergsvallen.

Djurgården klev ut på Påskbergsvallen i jakt på årets första allsvenska trepoängare. Bra tendenser fanns i bagaget från de inledande matcherna men dessvärre fanns även Hanna Folkesson på skadelistan efter att ha åkt på en smäll mot huvudet under träningen i veckan.

Ett kännbart avbräck men Mia Jalkerud brydde sig mindre om det och var framme redan i fjärde minuten och satte ett viktigt ledningsmål efter ett fint anfall där DIF spelade sig fram hela vägen längs planen. Assisten kom från en pigg Olivia Schough och Djurgården var i förarsätet. 

Ett målmässigt övertag men spelmässigt fick blåränderna inte riktigt igång maskineriet under den resterande delen av halvleken och tränare Joel Riddez var inte helt nöjd med prestationen i halvtid.
– Första halvlek är ganska svängig och vi får inte riktigt kontroll på matchen. Det blir lite flipperspel skulle man kunna uttrycka det som. Vi är lite stressade i vissa moment även om vi börjar bra med ett fint mål. Så vi är inte helt nöjda i paus, har lite för långa avstånd mellan lagdelarna och får inte det tryck som jag tycker att vi ska kunna ha mot dem, konstaterade Joel.

Efter ett uppenbarligen lyckat halvtidssnack tog sedan Djurgården tag i taktpinnen i andra och skapade bra tryck och chanser som tyvärr inte omsattes i mål. Istället var det hemmalaget som lite oväntat stack upp och satte en kvittering genom Ida Pettersson i den 77:e minuten och de tre tilltänkta poängen var plötsligt bara en.

Men med Olivia Schough i laget finns det alltid möjligheter och i 86:e minuten var det Mia Jalkeruds tur att bjuda tillbaka när hon assisterade Olivia som satte 2-1 till stort blårandigt jubel. Ett matchavgörande skeende och DIF kunde sedan döda de sista minuterna av matchen effektivt och därmed åka hem med en efterlängtad seger i bagaget.
– I andra halvlek blir det bättre när vi tar tag i matchen och skapar chanser. Men när man inte gör mål i fotboll så blir det alltid läskigt och sedan får de lite av ett slumpmål när det inte är så långt kvar. Det blir en stress men vi lyckas göra en forcering och får in 2-1 och det är bra att båda våra forwards är igång och gör mål. Så det här var en skönoch viktig seger för oss, summerade Joel Riddez efteråt.

Nu närmast väntar hemmamatch på Stadion mot Kristianstad DFF söndagen den 5 maj. Var på plats och backa upp laget då så siktar vi in oss på tre nya poäng.

27 april, lördag 15:00Varberg Energi Arena.

Kungsbacka DFFDjurgården
1-2 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat