Företag

Säsongen i siffror

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 dec 2020

Säsongen 2020 är till ända och här kommer lite intressant statistik från året som gick.

11

Antal mål från Fredrik Ulvestad som därmed vann den interna skytteligan. Sex av dem kom på straffar där ”Ulven” var hundraprocentig.

7

Mängden assist från Haris Radetinac som vann både den interna assistligan och dessutom priset som Årets Järnkamin. Tvåa i assistligan blev Aslak Witry med fem målgivande pass och Nicklas Bärkroth knep tredjeplatsen med fyra assist.

30

Kalle Holmberg var den enda spelaren i laget som gick rent och spelade samtliga 30 matcher under året, varav 21 från start. Nio mål blev det totalt vilket gör honom till näst bästa målskytt i laget.

10

Duellspelaren och järnkaminen Jesper Karlström var en lågoddsare när det gäller flest antal varningar under säsongen och tio gula kort blev det sammanlagt för ”Karlis”. God tvåa blev Fredrik Ulvestad med åtta varningar och Erik Berg drog på sig sju på endast 21 matcher.

48

Gjorda mål framåt blev det för Djurgården under 2020 som tillsammans med Mjällby därmed var fjärde bästa offensiva lag i Allsvenskan.

28

Antal matcher som Jesper Karlström spelade från start och därmed flest i laget. Näst flest hade Jacob Une Larsson och Fredrik Ulvestad med 27 matcher var från start.

33

Inlsäppta mål i Allsvenskan innebär att Djurgrården landade på delad tredjeplats sett till starkaste defensiven i serien.

0

Antal betalande publik på plats på Tele2 Arena under Allsvenskan. Vi håller alla tummar som finns för att slippa samma scenario 2021.

Senaste nyheter

Relaterat