Företag

Inför Djurgården - Eskilstuna United

  • Damer
  • A-lag
  • 9 aug 2021

Dags för den första av två träningsmatcher inför omstarten. OBS ny avsparkstid och plats pga regnet: Östermalms IP kl.16.45.

DJURGÅRDEN - ESKILSTUNA UNITED

OBS ÄNDRAD SPELPLATS OCH TID PGA REGNET UNDER DAGEN

Tisdag 10 augusti kl.16.45, Östermalms IP. Fritt inträde gäller.

Truppstatus

– Vi har några spelare som inte är utagningsbara. Malin Diaz är nybliven mamma så för henne väntar mammaledighet. Louise Hvarfner kommer att köra på med rehab efter sin skada mot Vittsjö och blir borta ett tag till. Hayley Dowd har tränat på väldigt bra och kört två fulla träningar. Men den här matchen kommer lite för tidigt, hon står över men är istället aktuell till helgen.
– Tilde Lindwall har gått framåt i sin rehab och hon är ute och springer på plan med boll, sedan får vi stegra träningen framöver. Hon är en bit bort från match men rehaben går bra. Sedan har vi Hanna Ekengren som har problem med en häl och haft andra skavanker tidigare, så hon fortsätter med sin rehab.
– Slutligen har vi Daniela Zamora som varit ledig första veckan efter OS och började träna nu under måndagen, hon är inte med i matchtruppen imorgon men är aktuell för matchen mot Örebro i helgen.

Spaningar 

  • Den första av två träningsmatcher inför omstarten av OBOS Damallsvenskan.
  • Nyförvärvet Kamilla Karlsen gör sin första match i DIF-tröjan.
  • Hayley Dowd är på gång igen efter skadan men inte redo för match riktigt än.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Vi kommer att ha med oss en ganska stor trupp till matchen där vi plockar med lite spelare från FA19. Förhoppningsvis kan vi ställa upp med en stark elva och sedan får vi se hur länge alla klarar av att spela. Det är ganska få som ska köra 90 minuter, men det ska bli mer än 45 på väldigt många berättar Pierre som även kommer att ge en debut till nyförvärvet Kamilla Karlsen.
– Hon kommer att få speltid i den här matchen så det ska bli kul att se henne i matchsammanhang. Rent generellt är det ju roligt att vi kommer igång med match igen.

Om Eskilstuna United

  • På femteplats i den damallsvenska tabellen med 19 poäng.
  • Före detta DIF-anfallaren Mia Jalkerud blev klar för klubben under måndagen.
  • Målsnålt lag med endast tolv gjorda mål på lika många matcher.
  • Senast lagen möttes på Stadion i serien vann DIF med 1-0.

Pierre Fondin om Eskilstuna
– Det är ett lag som avslutade serien starkt. Det började i omgången efter att det vände för oss när vi slog dem på Stadion, med hemmapubliken tillbaka, och gick fem raka utan förlust. Efter det tog Eskilstuna fyra raka vinster så tillsammans var vi bland de formstarkaste lagen innan uppehållet tog vid. Nu har de haft lite förändringar i truppen. Loreta Kullashi gick till Rosengård, Amanda Nildén gick till Juventus och Fanny Andersson till Piteå, så det kommer nog att se lite annorlunda ut. Men det som har varit deras kännetecken är att de har jobbat väldigt hårt och framförallt i omställningsspelet har de varit väldigt snabba, det är något vi får se upp med i den här träningsmatchen. Sammanfattningsvis ett skickligt lag vi möter som blir en bra värdemätare för oss.

10 augusti, tisdag 16:45Östermalms IP

DjurgårdenEskilstuna United DFF
0-1 (0-1)

  • MålskyttarElise Stenevik 6'
  • Publik 65 (Östermalms IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat