Företag

Samuel Wowoah om att möta Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 18 aug 2021

Djurgårdens tidigare guldhjälte är numera tränare i Karlslund och ställs mot sitt gamla lag i omgång 2 av Svenska Cupen.

Samuel ”Vovven” Wowoah har två SM-guld från 2002 och 2003 i prisskåpet från sin tid i Djurgården men på onsdag befinner han sig på motståndarsidan - eller rättare sagt vid sidlinjen - då hans lag tar sig an DIF i Svenska Cupen.

Tränaruppdraget i Karlslund har Samuel haft sedan 2014 och det är således en rutinerad tränare som gör sig redo för en lite extra laddad match på onsdag.
– Det är klart att det blir lite speciellt. För min del är det ju en jäkla kul grej att få göra men för grabbarna och klubben är det ju samtidigt en väldigt stor möjlighet att visa upp sig för den stora publiken, både som klubb och hur vi jobbar med våra ungdomar. Så det ska bli väldigt kul, berättar Samuel som märker av ett tydligt intresse inför avspark.
– Med restriktionerna som är nu så får man ju bara ta in ett visst antal men det är tydligt att det finns ett stort intresse för den här matchen och många som vill gå.

Hur kommer ni att ta er an matchen?
– Det är ganska svår fråga att svara på. Serien är ju väldigt viktig för oss och vi har haft lite kräftgång där vi nu kommer in i en väldigt viktig period. Den här matchen är ju intryckt mellan två seriematcher men vi ska försöka matcha det bästa laget utifrån de förutsättningar som finns. Sedan är det ändå Djurgården vi möter som är ett av Sveriges absolut bästa lag. Självklart ska vi göra vårt bästa för att få ett bra resultat men vi kan inte offra precis allt för att vinna.
– Men det är en rolig match och grabbarna ska få gå ut, ha kul och njuta av den här tillställningen, sedan få vi anpassa oss efter matchbilden. Märker vi att vi är med så får vi spela efter de förutsättningarna och anpassa målsättningen, men främst får man se det som en rolig match där vi går ut och har kul på planen.

Du har ju tränat Karlslund sedan 2014, hur ser du på tränarrollen?
– Hur jag är som tränare får nog andra bedöma men jag tycker att jag får verka i en otroligt bra förening där både spelare och ledare kan utvecklas. Det finns en närhet i klubben och jag har fått ganska fria händer som tränare och kunnat experimentera i lugn och ro för att forma både mig själv som ledare och våra ungdomar som har gått igenom från ungdomsleden till A-laget.  Det har varit väldigt skönt att kunna ha den friheten som tränare.

Rykten gör gällande att Karlslund spelar 4-3-3 på ett sätt som påminner en del om dina guldår i DIF.
– Ha ha, just när det gäller formation så har vi experimenterat ganska mycket och gått från 5-3-2 till 5-2-3 vidare till 4-2-3-1. Det har varit lite olika över tid men dagsläget kan det kanske luta lite mer åt 4-3-3, även om det är lite av en lek med siffror.

Håller du kontakten med några i det gamla gänget från guldåren?
– Man blir ju inbjuden ibland till de här veteranmatcherna. Tyvärr så krockar det ofta med några matcher men några gånger har jag vart med i alla fall och träffat grabbarna från den tiden och det har varit kul när vi ses. Det finns mycket minnen att prata om från den gamla goda tiden.

Men du ska inte vara med i helgen då Pelle Kotschack styr upp en ny veteranmatch?
– Jag fick en inbjudan men tyvärr krockar det åter igen med seriematch för vår del, men det hade varit jäkligt kul.

Håller du ett vakande öga på DIF i övrigt?
– Det är klart att jag håller lite koll på tabellen men jag kan inte påstå att jag har jättebra koll på spelare och ledare idag på samma sätt som jag hade får några år sedan. Men jag följer hur det går i serien och de matcher man kan se kollar jag på, avrundar Samuel.

18 augusti, onsdag 18:30Karlslunds Arena

Karlslunds IFDjurgården
0-4 (0-3)

  • MålskyttarAlbion Ademi 17'Hjalmar Ekdal 21'Hjalmar Ekdal 40'Albion Ademi 59'
  • Domare Jovan Krsmanovic
  • Publik 600 (Karlslunds Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat