Skön seger på Behrn Arena

• U21
  • 4 okt 2021

Det blev 3-2 till DIF i måndagens U21-match mot Örebro i en underhållande tillställning där Nicklas Bärkroth, Fredrik Skilberg och Kofi Asare stod för målen.

Det var en relativt A-lagsbetonad startelva Tommi Vaiho tog plats i mål med en backlinje bestående av Leo Cornic, Jonathan Westerberg, Victor Säfsten och Jakob Andersson.

På mittfältet återfanns Curtis Edwards, Emmanuel Banda och Melker Jonsson och längst fram tog Kofi Asare plats på topp med Albion Ademi och Nicklas Bärkroth på varsin kant.

Sista matchen i U21-Allsvenskan gick av stapeln på Behrn Arena där DIF gick för att avsluta seriespelet med en trepoängare och en avlägsen chans på avancemang från gruppen. För hemmalagets del var tabelläget snäppet bistrare med två poäng på sex matcher och en sistaplats i tabellen.

Men det märktes inte av i matchen men en fartfylld start med pigg offensiv från båda lagen även om det också var en en hel del småslarv i passningsspelet initialt. DIF skapade lite tryck och hade några nästan-lägen men Örebro mönstrade ett starkt lag med fin offensiv spets.

Något som satte Tommi Vaiho i arbete med två vassa räddningar. Först på ett avslut från nära håll och sedan på en mycket farlig nick den efterföljande hörnan. Några minuter senare fick Vaiho briljera på nytt när han räddade ett tungt skott från distans och ÖSK var inne i en bra period.

Men DIF skapade också framåt och det var inte långt ifrån en straff med kvarten spelad när Albion var igenom och gick omkull via ÖSK-keeperns utsträckta ben. Matchen rullade vidare i bra tempo, det var fortsatt chansrikt och en av chanserna skulle hemmalaget förvalta i 21:a minuten.

En högerhörna nådde fram till en Örebro-spelare i boxen som kunde sätta bollen i nät och det var 1-0.  Målet fick Djurgården att skruva upp tempot med mer etablerade offensiv och blåränderna jobbade sig fram på kanterna med en hel del farliga inlägg, medan ÖSK låg lägre och hade mer enstaka omställningar.

Lägen fanns; Albion Ademi var på väg igenom - för övrigt det sista Albion gjorde innan han bytte med Fredrik Skilberg - och det kom ett hyfsat skottläge för Melker Jonsson mot slutet där avslutet smet utanför. Men det var Nicklas Bärkroth som skulle dunka in kvitteringen med matchens sista spark. Leo Cornic stod för förarbetet när han drev in i straffområdet och ”Bärka” höll sig påpassligt framme och satte bollen i nättaket vilket som sagt var det sista som hände i halvleken.

Inga byten i paus och DIF inledde friskt med en farlig omställning där Curtis Edwards till slut kom fri men fick bollen lite långt ifrån sig på väg mot mål.

Djurgården fortsatte positivt och efter att Tommi Vaiho fått göra en rutinräddning på ett distansskott var det dags för blårandig utdelning. Återigen var Leo Cornic inblandad i förarbetet och han serverade ett fint inspel till Fredrik Skilberg som fanns i boxen och elegant klackstyrde in ledningsmålet.

Det var ett bra presspel från DIF nu och läget kändes ganska stabilt. Men ÖSK hade inte kastat in handduken och 2-2 kom med timmen spelad efter en cutback som möttes upp i boxen och sköts i mål bakom en chanslös Vaiho.

Bara att börja jaga ett nytt ledningsmål och det blev en hel del byten där Kalle Stregart, Jonathan Karlsson, Andi Elezaj och Jonathan Karlsson gradvis kom in under halvlekens gång.

Matchen böljade vidare och Örebro var nära ett ledningsmål med ett fräsande skott som smet strax över ribban. När sedan Örebro-avsluten väl gick på mål stod en storspelande Tommi Vaiho i vägen och han stod för akrobatisk räddning på ett tungt skott med kvarten kvar.

Det skulle dock komma ett avgörande och det initierades av unge vänsterbacken Jakob Andersson som satte fart från mittplan och tog sig hela vägen in i straffområdet där hans inspel stoppades med handen av en ÖSK-försvarare.

Straff för DIF med kvarten kvar och Kofi Asare var lugnet själv när han behärskat placerade in bollen i nät. Strax efter var pigge Fredrik Skilberg nära att utöka ledningen men sedan gled matchen över i en forcering från hemmalaget.

DIF-defensiven stod dock pall och höll fortet och efter ett par övertidsminuter gick sedan slutsignalen och Djurgården avslutar därmed seriespelet med en trepoängare. Det innebär 13 poäng på åtta matcher och en andraplats i tabellen. Om de poängen sedan räcker till slutspel återstår att se där utmanaren GIF Sundsvall har nio poäng och tre matcher kvar att spela.

4 oktober, måndag 14:30Behrn Arena