Landslagssvep - Dam

• 11 okt 2022

StinaLisa Johansson, Linda Motlhalo, Elvira Björklund och Louise Larsson har varit igång med landslagsspel under uppehållet.

Det svenska U23-landslaget med DIF-anfallaren StinaLisa Johansson i truppen samlades för två landskamper i Falkenberg och inledde mot Belgien. Det blev tyvärr en förlust med 2-1 där StinaLisa började på bänken för att sedan bytas in i 63:e minuten av matchen.

I nästa möte väntade England där StinaLisa startade som ytter i anfallet och spelade första timmen av matchen, hon klev av då det fortfarande stod 0-0. England tog sedan ledningen kort därefter men Sverige kvitterade mot slutet och därmed blev 1-1 slutresultatet.

För Linda Motlhalos del väntade en landskamp med sitt Sydafrika på bortaplan mot Australien under lördagen. Linda fanns med från start men Banyana Banyana fick en tuff resa mot ett skickligt Australien som vann med 4-1.

Det svenska F18-landslaget startade sitt EM-kval med match mot Turkiet under förra tisdagen. Mellan stolparna återfanns DIF-målvakten Elvira Björklund medan Djurgårdens mittfältare Louise Larsson inledde matchen på bänken.
Sverige tog kommandot omgående i matchen och fick också hål på Turkiet i slutet av första halvleken samtidigt som Elvira, med god hjälp av sitt försvar, såg till att det var stängt bakåt. I andra halvleken kom Louise Larsson in med timmen spelad och den svenska dominansen av matchen fortsatte med 18-3 i avslut totalt i svensk favör.
Fler mål blev det inte men tre poäng var ändå i hamn.

I de nästkommande matcherna blev det först seger mot Grekland med 2-0, där Louise Larsson stod för ett inhopp i 77:e minuten medan Elvira startade på bänken.
Avslutningsvis följde en förlust mot Nederländerna där det inte blev några matchminuter för vare sig Elvira eller Louise, viket innebär att Sverige blev grupptvåa och får spela vidare i A-divisionen i nästa fas av EM-kvalet.