Landslagssvep - fina framgångar för fyra DIF-spelare

• Damer
  • 11 apr 2023

U23-landslagsdebut för Alice Bergström, assist för StinaLisa Johansson samt segrar för både Kamilla Karlsen i danska U23-landslaget och ghananska lagkaptenen Portia Boakye.

Det svenska U23-landslaget bjöd på målfest mot Portugal under måndagen där Alice Bergström debuterade från start på mittfältet och spelade i 68 minuter. I slutet av matchen hoppade sedan StinaLisa Johansson in och hann med att assistera Zara Jönsson till målet som innebar 5-0.
U23-landslaget spelade även en match i fredags där det blev förlust mot Spanien med 1-2 och gledare speltid för DIF-spelarna. StinaLisa Johansson byttes in i den 76:e minuten och Alice Bergström deltog inte.

För Kamilla Karlsens del blev det två sköna vinster i danska U23-landslagets dubbellandskamp mot Island. Kamilla fanns med från start i torsdags och spelade hela matchen där segersiffrorna skrevs till 3-1. En ny vinst mot isländskorna kom sedan i söndags då det blev 2-0 till Danmark och Kamilla fanns ånyo från start, denna gång blev det dock ett byte för henne i 76:e minuten.

Även Portia Boakye fick jubla när Ghana slog Senegal med 3-0 i lördags. Portia startade med kaptensbindeln runt armen och bidrog till att stänga igen bakåt under de 83 minuter hon spelade.