Landslagssvep - fem DIF-spelare på landslagsuppdrag

• 7 sep 2022

Elvira Björklund, StinaLisa Johansson, Nicole Ruiz Granados, Louise Larsson och Linda Motlhalo har spelat landslagsfotboll under uppehållet.

Djurgårdens lovande målvakt Elvira Björklund fanns mellan stolparna från start när det svenska F18-landslaget inledde mot Norge i trenationsturneringen i Medelpad i förra veckan. En match som Sverige vann med 3-2 mot ett starkt norskt landslag som satte Elvira i arbete frekvent under matchen, speciellt under den norska forceringen mot slutet där Elvira höll målet rent genom ett par kvalificerade räddningar och Louise Larsson kom in och bidrog i 63:e minuten.
I den andra matchen stod Island för motståndet och DIF-mittfältarna Nicole Ruiz Granados och Louise Larsson fanns med från start. Louise spelade hela matchen medan Nicole spelade första halvleken som slutade mållös. I andra halvleken avslutade sedan Island starkt och vände underläge till seger med 2-1. Elvira Björklund återfanns på bänken i denna match.

För det svenska U23-landslaget väntade Belgien i fredagens landskamp på Stadsparksvallen i Jönköping. Blårandig representation fanns på plats i truppen i form av StinaLisa Johansson som startade och spelade 68 minuter i en match där målen föll under sista kvarten och Sverige vände ett underläge till seger med 2-1.
U23-landslagets efterföljande landskamp mot Spanien i måndags slutade 0-0 där StinaLisa gjorde ett kort inhopp i slutet av matchen.

För Linda Motlhalos del fanns hon inte med i truppen i Sydafrikas första match i Cosafa Cup när Angola besegrades meed 3-0. Däremot startade hon i den efterföljande landskampen mot Brasilien där det istället blev förlust med samma siffror, dvs 0-3.
Ny seger blev det emellertid mot Maurutius med 4-0 i Cosafa Cup i lördags även om Linda inte fanns med i målprotokollet den gången. Avslutningen på landslagsspelet i måndags blev dock snäppet bistrare med förlustsiffrorna 6-0 i den andra landskampen mot Brasilien där Linda spelade från start.