Företag

Inför Las Palmas - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 6 feb 2023

Spanskt motstånd från Segunda Division väntar under träningslägret. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

 

 

UD LAS PALMAS - DJURGÅRDEN

Tisdag 7 februari kl. 12:00 (svensk tid), Ciudad deportiva de Barranco Seco

Matchen visas på Sportbladet Plus

Information för de som är nere på Gran Canaria och vill se matchen på plats hittar du här.

Truppstatus

– Marcus Danielson och Besard Sabovic är de spelare som inte är tillgängliga för spel, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar

  • Intressant utmaning mot ligaledarna i Segunda Division som trots en sk "andrauppställlning" lär bjuda på kvalificerat motstånd.
  • Många positiva tendenser senast i målkalaset mot AFC. Får vi se fortsatt offensiv anstormning mot Las Palmas på tisdag?
  • Relativt jämnt fördelad speltid ger utrymme för hela laget att visa upp sig.
  • I lördags spelade laget 11 mot 11 för första gången under lägret. Se klipp från matchspelet här.
 

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi vill att saker ser ännu lite bättre ut än det har gjort i de tidigare matcherna. Men just nu är tanken att vi ska ge så mycket speltid som möjligt till alla som är redo att spela. Sedan får vi avvakta och se statusen efter måndagens träning. Men det kan nog bli rätt mycket byten och kanske en halvlek var i grunden, sedan får nog några spelare tugga lite mer, berättar ”Tolle” som medger att det ändå finns en viss tävlingsnerv med i försäsongsmatcherna.
– Match är alltid match men vi tränar ju alltid. Oavsett om vi gör det här för oss själva eller möter motståndare så är det alltid träning tills det börjar handla om poäng. Men så länge det är motståndare som har andra tröjor på sig är det ett snäpp upp från träning.

I övrigt har Tolle observerat en hel del positiva tendenser under lägret.
– Det är ju ändå ganska kort tid vi varit här men de nya spelarna har framför allt fått lite mer kött på benen och ser lite bekvämare ut i sina uppgifter. Annars tycker jag att vi har varit bra på att få bättre rörelse inne i offensivt straffområde när det vankas lägen. Fortfarande har vi kanske inte så mycket folk som vi vill ha in, men de som är där är i betydligt bättre rörelse än vi har haft tidigare. Ser man sedan till helheten har lägret varit toppklass. Bra matta, bra väder gångavstånd till planen och kunna dröja sig kvar om man vill göra det och rent generellt har allt varit väldigt bra. 


Om UD Las Palmas

  • I toppskiktet av Segunda Division med goda förutsättningar för en återkomst till La Liga.
  • Mönstrar bänkspelarna samt övriga i truppen som inte matchas i måndagens seriematch mot Burgos.
  • Reservlaget, som benämns Las Palmas Atletico, spelade 1-1 mot San Fernando i fredags.


Thomas Lagerlöf om Las Palmas
– Vi har inte jättebra koll på dem men det är spansk fotboll och spelarna är utbildade på ett visst sätt. Det är alltid intressant att möta lag som har en annan bakgrund och spelar lite annorlunda, det kommer att vara lärorikt för oss. Vi har ju samlat på oss en del erfarenhet från Europa-spelet förra året. Då hade vi förvisso scoutat moståndarna, men det gällde ändå att kunna hantera lag som man inte kan exakt lika bra på det sätt som vi har koll på motståndare i Allsvenskan, där man kan varenda spelare. Så det här ska vi nog kunna hantera.

7 februari, tisdag 12:00Ciudad deportiva de Barranco Seco

UD Las PalmasDjurgården
1-3 (0-2)

  • MålskyttarWilmer Odefalk 19'Gustav Wikheim 21'Salu Mandiang 46'Victor Edvardsen 87'
  • Publik (Ciudad deportiva de Barranco Seco)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat