Företag

Inför Sirius - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 7 apr 2023

Årets första allsvenska bortamatch väntar på Studenternas på söndag. Här hittar du intervjuer och förutsättningar.

SIRIUS - DJURGÅRDEN

Söndag 9 april kl. 17:30, Studenternas IP
Köp biljett här.

Matchen visas på discovery+, beställ ditt abonnemang här så gynnar det DIF Fotboll.

Truppstatus

– Elliot Käck och Isak Alemayehu är de spelare som inte är tillgängliga för spel, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningar i Allsvenskan

1 varning: Hampus Finndell, Rasmus Schüller
 

Spaningar

  • Utmärkt start av Allsvenskan med 3-1 hemma mot BP när det nu är dags för årets första bortamatch mot ett bollskickligt Sirius.
  • Hampus Finndell klev fram med offensiva löpningar och efter två mål mot BP leder han därmed den allsvenska skytteligan efter första omgången.
  • Samtliga spelare tränade under torsdagen på Kaknäs bortsett från långtidsskadade Elliot Käck.
  • Vårvärme på ingång i helgen bäddar för bra premisser på Studenternas IP.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Roligt att spela match igen på söndag och jag tycker att vi fick en bra start på Allsvenskan efter besvikelsen över resultaten mot Lech Poznan och Häcken. Det var lite deppigt några dagar efter den urladdningen, men sedan studsade vi upp med bra fokus på träningen inför BP. I den matchen tycker jag att vi går ut och startar på det viset som vi ofta har varit bortskämda med under förra året. Det var gasen i botten direkt, det är inget snack och vi gör egentligen allting bra i en timme, även om vi tappar lite intensitet efter det. Men starten gav ett kvitto på att vi är där vi vill vara nu när Allsvenskan är igång, berättar ”Tolle” efter första träningspasset för i år på Kaknäs under torsdagen med hög närvaro.
– Vi har alla med oss i träning, förutom Elliot Käck som är långtidsskadad, så det ger bra energi och fart på planen. Skönt att kunna vara ute på Kaknäs igen istället för att krypa in i Vinnarhallen som vi trodde att det skulle bli i morse med tanke på snön. Men vi testade planen en kvart innan vi skulle starta och tog beslutet att köra här på Kaknäs. Så det var trevligt att kunna köra ute i solen igen efter tre månader i bunkern på Tele2.

I övrigt ser ”Tolle” fram emot ett sedvanligt starkt bortafölje på Studenternas på söndag.
– Jag hoppas att många kommer dit och stöttar oss och jag tycker att vi har många spelare i bra form. Nu är det dags att vi levererar på bortaplan, det blir en nyckel för oss i år att vi driver tempo och intensitet i matcherna på det sätt som vi gjord under första timmen mot BP.


Om IK Sirius

  • Kryssade 1-1 borta mot IFK Norrköping i sin premiärmatch.
  • Fjolårets interna skyttekung Christian Koaukou samt Oli Omarsson missade ovanstående premiär och kan vara osäkra kort inför söndagen.
  • Kom på andra plats i sitt gruppspel i Svenska Cupen efter segrar mot Dalkurd och Oskarshamn samt förlust mot Mjällby.
  • Lagen har mötts tidigare i år i en träningsmatch i februari där DIF vann med 1-0.


Thoams Lagerlöf om Sirius
– Det har funnits ett tydligt DNA i Sirius sedan återkomsten till Allsvenskan där de utmärkt sig som ett lag som är bollskickligt och gärna vill styra matcherna. I år har ju Christer Matthiasson kommit in som tränare och Sirius känns väl lite rakare av det jag har sett hittills. Det blev ju en lite konstig premiärmatch mot IFK Norrköping senast för dem, även om Sirius var bra i stora delar. Men man ser att de är mer varierade och bryter av med fler tidiga bollar in bakom motståndaren. Tidigare kunde det ju i princip vara 30 passningar innan de ens funderade på att ta sig in på offensiv planhalva. Så är det inte längre, utan det kan gå väldigt snabbt in bakom emellanåt, men de kan samtidigt fortfarande hålla i bollen om de vill det.

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

Sirius - Djurgården 0-1, Allsvenskan, sep 2022
Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan, apr 2022
Sirius - Djurgården 1-0, Allsvenskan, aug 2021
Djurgården - Sirius 5-1, Allsvenskan, jul 2021
Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan, okt 2020

 

9 april, söndag 17:30Studenternas IP

IK SiriusDjurgården
0-0 (0-0)

  • Gula kortRasmus SchüllerRöda kortJacob Widell Zetterström
  • Domare Joakim Östling
  • Publik 9813 (Studenternas IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat