Joel Asoro visade vägen mot Kalmar

• 8 maj 2023

Tre viktiga poäng bärgades då Kalmar besegrades med 3-1 där Joel Asoro inledde målskyttet och Gustav Wikheim fyllde på med ytterligare ett i andra halvlek.

Djurgården mönstrade följande uppställning i hemmamötet mot Kalmar FF:

Tommi Vaiho
Piotr Johansson, Jesper Löfgren, Marcus Danielson, Elias Andersson
Hampus Finndell, Oliver Berg, Magnus Eriksson
Victor Edvardsen, Joel Asoro, Gustav Wikheim

Rasmus Schüller, Jacob Widell Zetterström, Theo Bergvall och Elliot Käck fanns inte tillgängliga för truppen.

Efter en allsvensk inledning där det resultatmässiga inte riktigt korrelerat med de högt ställda förväntningarna var det lite extra laddad stämning inför avspark på ett vårsoligt Tele2 Arena. På andra sidan väntade ett formstarkt Kalmar som överraskat många med fina prestationer trots en del tappade nyckelspelare från fjolåret, bland annat Oliver Berg som ju numera bär blårandigt matchställ.

På sedvanligt manér fanns en stark och högljudd uppbackning på läktarna och tre extremt viktiga poäng stod på spel när matchen drog igång. Det var tight från start och Kalmar fick första möjligheten när Noah Shamoun testade ett skott från distans som smet en bit över. Strax efter var det farligt på nytt för Shamoun när han bröt fram på högerkanten, men Tommi Vaiho stod för en fin benparad på skottet ur snäv vinkel.

Kalmar hade väldigt mycket boll inledningsvis och det blev mycket jagande för Djurgården. Men bollen erövrades stundtals och DIF kunde ställa om snabbt och hota. Inte mer än nästan-lägen och en småfarlig hörna initialt, men ändå tecken på sårbarhet i KFF-försvaret.

I 12:e minuten var det nära på ett farligt inspel från vänsterkanten och en ny hotande hörna följde från blåränderna. Kalmar replikerade med ett snabbt anfall som Vaiho avstyrde och matchen började ta fart.
En fin kombination gav sedan ett bra skottläge för Magnus Eriksson med halva halvleken spelad,  men dessvärre blockerades avslutet av en rödvit försvarare. Strax efter skulle dock nollan spräckas. Oliver Berg stod för en exakt framspelning till en djupledslöpande Joel Asoro som behärskat rullade in 1-0 i bortre hörnet.

Grymt skönt och ett efterlängtat måljubel på Tele2 Arena. Ett mål som gav viss arbetsro och även om Kalmar fortsatte att rulla runt var det hyfsat lugnt bakåt. Minuterna tickade iväg och i 33:e kom en ny kvalificerad chans när DIF kombinerade och Magnus Eriksson fick läge. Skottet räddades dock akrobatiskt av Ricardo Friedrich.

Den efterföljande hörnan gav ett fint nickläge för Marcus Danielson, men bollen gick utanför målramen. Tempot var högt nu och Noah Shamoun stack emellan med ett avslut för gästerna och strax efter kom ett ypperligt läge för Victor Edvardsen, bollen satt dessvärre i yttre burgaveln.

Det började lukta DIF-mål och det skulle också komma. Stekhete Joel Asoro smög upp på bortre i 40:e minuten och dunkade in Hampus Finndells smarta inlägg. En styrning på David Kristjan Olafsson gjorde att målet bedömdes som självmål, men icke desto mindre var det 2-0 och ett ännu fastare DIF-grepp om matchen.

Det kunde kommit en tredje kasse också när Gustav Wikheim väggade sig fram och fick ett utmärkt skottläge. Tyvärr hamnade avslutet utanför målramen denna gång och Djurgården fick nöja sig med tvåmålsledning in till halvtidspausen efter en stark avslutning av halvleken.

Det var en oförändrad elva som klev ut för att förvalta övertaget och förhoppningsvis säkra tre poäng. Kalmars Nahom Netabay testade skott omgående, men efter det tog Djurgården tillbaka initiativet och skapade tryck. Helt lugnt var det inte bakåt där Noah Shamoun fick fri yta i 50:e, men skottet flög långt över.

Desto bättre precision i fötterna hade Magnus Eriksson som bjöd på en extravagant chip in bakom Kalmars backlinje och Gustav Wikheim var klinisk när han elegant stötte in bollen bredvid utrusande Friedrich.

Ett klassmål och med 3-0 i ryggen fanns det segervittring på Tele2 Arena. Lite oro kom direkt efter när Kalmar hade en boll i mål efter hörna, men den assisterande domaren hade flaggan uppe för offside.

Kalmar jobbade på för att få till en reducering men det blev mestadels halvchanser och avsluten på mål plockade Vaiho säkert. I 65:e minuten kom dock ett reduceringsmål när Denniz Hummet gick på avslut och bollen styrde in i mål via ett DIF-ben.

Långt ifrån klart och Kim & Tolle fyllde på med pigga ben när Oskar Fallenius ersatte Victor Edvardsen i 68:e minuten. Djurgården blev mer framåtlutade nu och började etablera offensiv med en hel del nästan-lägen.

Klockan tickade på trivsamt och en kvart återstod. Nytt byte följde där Besard Sabovic och Haris Radetinac klev in istället för Gustav Wikheim och Magnus Eriksson. Nu gällde det att städa av matchen men blåränderna gick samtidigt för mer och både Elias Andersson och Haris Radetinac hotade med inspel som skapade kaos i KFF-boxen.

Känslan var stabil, läktarsången fyllde arenan och DIF hade god kontroll på matchen där det mesta av spelet var förlagt till offensiv planhalva. En möjlighet till ett friläge för Oskar Fallenius stoppades sedan bryskt upp av en tröjdragning, men domare Fredrik Klitte nöjde sig med gult kort på Arash Motaraghebjarfarpour.

Klockan tickade upp på 90 minuter och tre minuters stopptid kom upp på skylten. Lucas Bergvall klev in under de sista minuterna och bidrog till att hålla undan till tre viktiga och efterlängtade poäng. Därmed har Djurgården maximerat poängskörden på hemmaplan i år och krattat för ett bra självförtroende inför det kommande derbyt mot Hammarby på söndag.

8 maj, måndag 19:10Tele2 Arena