Mållöst i bortamatchen mot Gefle

• U21
  • 24 mars 2023

Inga mål i fredagens match mot Gefle där ett A-lagsbetonat Djurgården spelade U21-matchen mot ett tillika A-lagsbetonat Gefle.

Under fredagen mötte vi Gefle i U21-serien, men för båda lagens dels bestod trupperna av till stor del A-lagsspelare. Matchen spelades på bortaplan och Djurgårdens startelva såg ut som följande:

Tommi Vaiho i mål.
Theo Bergvall högerback, Carlos Moros Gracia och Jesper Löfgren mittbackar, och Pierre Neurath Bengtsson vänsterback.
Mittfältstrion bestod av Oliver Berg, Besard Sabovic, och Hampus Finndell, och framåt startade Oskar Fallenius, och Victor Edvardsen på varsin kant om Jacob Bergström.

Djurgården tog tag i initiativet direkt och förde spelet den första tiominutersperioden. Närkampsspelet vanns i princip uteslutande av blårandiga spelare vilket medförde snabba återerövringar av bollen när den förlorades offensivt i planen där det mesta spelet höll till. Närmast mål var Victor Edvardsen som i den sjunde minuten fick ett fint inspel från Theo Bergvall och avslutade direkt, men precis utanför första stolpen.

Nästa farliga avslut kom från Oliver Berg som sköt från distans och tvingade målvakten till en fin räddning där han stötte ut bollen till en resultatlös hörna. Strax efteråt spelade Berg fram Bergström i fint läge men där en försvarare hann emellan precis vid avslutsögonblicket.

Matchens absolut bästa målchans kom istället för hemmalaget Gefle som kontrade snyggt och snabbt. De kom fram djupt på vänsterkanten och inspelet var hårt och lågt och Leo Englund avslut var i princip mot öppet mål – men där kom Tommi Vaiho flygandes och gjorde en mycket fin räddning och höll kvar matchen vid ställning 0-0.

Efter en första kvart där Djurgården var totalt dominerande i spelet fick nu Gävle bättre ordning på spelet efter sin jättechans, och bollinnehavet blev mer jämnt fördelat.

Oliver Berg hade en fot med i det mesta offensivt och efter 25 spelade minuter fälldes han precis utanför straffområdet när han var på väg igenom i djupled. Frisparken slog han själv, dock i muren. Ytterligare en frispark tilldömd för oss minuten senare, då även Gefles Daniel Eliasson tilldelades en varning.

Djurgården ägde mest boll och det även högt upp i planen, men Gefle gick framåt ordentligt när de fick chansen både via kontring men också vid ett par gånger genom fin speluppbyggnad. De riktiga hoten i respektive straffområden var emellertid få efter de tidiga chanserna i halvleken och nu återstod bara fem minuter av halvleken som även dom slutade mållöst och därmed gick vi till halvtid med resultatet 0-0.

Den andra halvleken inleddes som den andra slutade, både vad gäller spelare på plan och matchbild: mycket boll i vår ägo men få målchanser. Gefle låg kompakt i försvaret och flyttade över spelare till de ytor vi försökte spela loss. Möjligen kunde man skönja ett lite större tålamod i att flytta runt bollen och låta Gefle-spelarna jobba över större ytor i försvaret, något som förstås utmanar orken över 90 minuter. Emellertid bara 55 minuter spelade nu och ett fortsatt bra försvarande Gefle.

Trippelbyte i den 66:e minuten där Hampus Finndell, Oliver Berg, och Victor Edvardsen ersattes av Isak Alemayehu, Joel Asoro, och Jonathan Zeberga.

Fortsatt 0-0 och fortsatt spelövertag utan att skapa några farliga chanser för Djurgården, fram till den 75:e minuten när Fallenius hittade Bergström centralt. En bra chans att göra ledningsmålet men han fick inte riktigt träff på bollen och målvakten kunde rädda.

Förutom att Oscar Sjöstrand ersatte Oskar Fallenius i den 80:e minuten var det inte många händelser att rapportera om under stora delar av den andra halvleken. Gefle fortsatte att försvara sig förtjänstfullt och målchanserna var få för Djurgården som förde spelet men utan spets i den sista tredjedelen.

Matchen slutade 0-0 och nu tar vi sikte på den allsvenska premiären den 1 april. Läs mer här!

24 mars, fredag 14:00Gavlevallen