Företag

Mållöst i genrepet på Behrn Arena

  • Damer
  • A-lag
  • 27 aug 2023

Det blev en jämn och tight tillställning mot ett spelskickligt KIF Örebro där DIF-försvaret stod för en stabil insats.

Laget

Djurgården ställde upp med följande startelva i genrepet:

Katelin Talbert
Alexsandra Lobanova, Matilda Plan, Sanna Kullberg, Ebba Hed
Sessy Åsland, Nellie Lilja
StinaLisa Johansson, Tilde Lindwall, Alice Bergström
Lova Lundin

Flavine Mawete, Ebba Wieder och Hayley Dowd var inte tillgängliga för matchtruppen.

Första halvlek

Med en dryg vecka kvar till allsvensk omstart klev Djurgården ut på Behrn Arena för genrep mot KIF Örebro, ett lag som också slåss för nytt kontrakt strax under DIF i tabellen. För tränare Marcelo Fernandez blev det tredje matchen för att trimma in laget och en utmärkt möjlighet att kunna se ytterligare konturer av hans och ledarteamets arbete den senaste tiden.

Inramningen var trivsam med skön sensommarvärme när matchen kickades igång och det var hemmalaget som skapade matchens första  målchans när Hannah Davison nickade men Katelin Talbert var på plats och parerade.

DIF svarade upp med ett par småfarliga hörnor och i 8:e minuten kombinerade Tilde Lindwall och StinaLisa Johansson fint, men avslutet smet utanför målramen. Den prickades dock strax efter när Ebba Heds inlägg gick i ribbans överkant och det var en fartfylld inledning av matchen med två lag som ville framåt.

KIF Örebro var passningsskickliga i sin speluppbyggnad men de kom sällan igenom till riktigt högkaratiga chanser i offensiven, utan oroade mestadels med sina fasta situationer. Även för Djurgårdens del blev det mycket nästan-lägen, som när Alice Bergströms ryckte loss och slog ett inspel från vänster som hamnade precis bakom framrusande Lova Lundin i boxen.

Lova skulle dock få bollkontakt kort därpå via Ebba Heds fina vänsterinlägg, men nicken smet över ribban. Örebro skapade också ett par fina lägen i boxen men stoppade av resoluta ingripanden i den centrala DIF-defensiven och det var fortsatt mållöst med halvtimmen spelad.

Den sista kvarten blev snäppet chansfattigare, även om Sessy Åsland hotade med ett tungt väsnterskott som dock greppades säkert av Örebros målvakt Clara Ekstrand. Sista chansen i halvleken fick KIF Örebro genom Heidi Kollanen, som var på väg igenom. Skottet blockerades dock förtjänstfullt genom uppoffrande försvarsspel av Matilda Plan.

Strax efter gick signalen som innebar halvtidsvila och därmed 0-0 i paus.

Andra halvlek

Det blev ett byte inför de avslutade 45 där Julia Walentowicz klev in istället för Alexsandra Lobanova. Hemmalaget inledde mer en farlighet på hörna där bollen rensades på mållinjen och efter ett visst kaos i straffområdet efteråt kunde DIF-defensiven rensa undan.

Chansmässigt var det glest i övrigt, men Alice Bergström och Tilde Lindwall kombinerade på nytt fint i 53:e minuten. Clara Ekstrand hann dock ner och räddade det låga skottet från Bergström. Djurgården hade en bra period nu under några minuter som sedan följdes av lite mer Örebro-tryck, även om de skarpa lägen fortfarande uteblev åt båda hållen.

Med timmen spelad var det dags för byte där Tove Almqvist klev in och Tilde Lindwall klev ut. Det var fortsatt mycket kamp på planen med betydligt fler dueller än målchanser. Tryggt bakåt med andra ord där fortet hölls tight av ett väl samlat DIF-försvar.

Djurgården kom in i en ny bra period från 65-70:e minuten men fortfarande var det nästan-lägen, Sessy Åsland fick emellertid ett bra skottläge efter inspel från Alice Bergström men avslutet flög en bra bit över.

Strax efter var det Örebros tur att hota. Först med ett farligt mellanting av inlägg/skott från vänster som sedan följdes av en chans för Ida Björnberg som drog avslutet över i ett kanonläge.

Kvarten återstod och Portia Boakye äntrade planen medan Ebba Hed gick av. Strax därefter var det Kamilla Karlsen och Sara Lilja Vidlund som ersatte Nellie Lilja och StinaLisa Johansson. Djurgården började att växla upp mot slutet, bland annat med ett farligt 3-mot-3-läge.

Kamilla Karlsen följde upp med ett skott på distans strax över och nu började en regelrätt DIF-forcering dra igång med hårt tryck. Lägen kom på rad med en hel del kaos i Örebros straffområde, bollen flipprade runt ville inte in. En hörna följde med nytt skott som blockades och Lova Lundin högg på returen men Clara Ekstrand var snäppet före.

Sista läget fick dock Örebro efter ett lurigt inlägg i boxen men Katelin Talbert parerade avslutet skickligt och därmed förblev det mållöst på Behrn Arena. Noterbart är även att unga anfallslöftet Bella Axelsson fick göra A-lagsdebut under tilläggstiden.

Ett rättvist resultat i en jämn match med två lag som gick för det men inte hade effektivitet på plats i den sista tredjedelen, med ett extra plus för Djurgårdens försvarsinsats. Därmed är det bara att börja ladda för omstarten mot Kristianstads DFF hemma på Stadion den 4 september. Biljett köper du här.

Foto: Hasse Persson
[email protected]

Senaste nyheter

Relaterat