Företag

TinotendaKadewere

Nummer
24
Position
Anfall
Född
5 jan. 1996
Längd
183
Nationalitet
Zimbabwe
Säsonger i DIF
3
Tidigare klubbar
Harare City

Zimbawiske anfallaren Philana Tinotenda Kadewere kom till Djurgården hösten 2015 från Harare City i den zimbabwiska ligan (PSL). Hans insatser på planen har väckt uppmärksamhet och även lett till landslagsrepresentation.
– Det gick bra för mig i Harare City vilket bidragit till att jag fått chansen att spela i landslaget. Så här långt har jag spelat fyra A-landskamper för Zimbabwe. Innan dess har jag gjort fem U23-landskamper och även spelat i U17 och U20.

Han är van att växla positioner men föredrar att spela som ”second striker”, som ”Tino” själv uttrycker det.
– Jag spelar oftast som släpande anfallare. Jag kan också spela mittfältare, men i anfallet trivs jag som sagt bäst. Ser man till mina egenskaper är jag en målskytt med ett bra skott som är bra i man-mot-man-situationer. Men jag är framför allt en lagspelare som alltid sätter laget i främsta rummet.

Efter en första se-och-lär-säsong klev Tino fram rejält under 2016 där han spelade 21 matcher (13 från start) och gjorde två mål och fyra assist. Under 2017 stördes säsongen av skador och det blev totalt 10 allsvenska matcher med två mål för Tino.