Företag

Opererad Marcus Karlsson på väg tillbaka

  • Herrar
  • A-lag
  • 19 jan 1998

Namn: Marcus Karlsson Född: 720830 Kom från: BKV Norrtälje inför säsongen 1996. Den 19 december opererades Marcus Karlsson för sin ljumskskada. Nu, en månad senare kan han börja jogga lite lätt och i slutet av februari räknar han med att vara i gång med boll.
- Jag var på väg att ge upp under förra säsongen för jag hade så ont. Men Roger Lundin (förre tränaren) ville att jag skulle vänta med en operation tills efter säsongen så jag körde stenhård styrketräning för att verkligen pumpa upp muskeln.

Marcus var tillbaka på vänstermittfältet lagom till avgörandet i serien. Hans 2-1 mot Hammarby i slutminuterna kunde ha blivit en klassiker men på övertid förbyttes glädjen i förtvivlan.
- Det var overkligt. Det ska bara inte hända. Då var det tungt men nu känns det bra igen i föreningen. Laget ser ut att bli bra. Jag är glad att Djurgår'n och nya tränaren har trott på mig trots att jag fick förra säsongen mer eller mindre förstörd, säger Karlsson.

Slutet på en eländig säsong blev ett rött kort i den avgörande kvalmatchen mot Öster i början av andra halvlek. Med tio man orkade inte Djurgår'n skapa något tryck.
- Jag var inte fulltränad. Jag hängde väl med i tempot men jag orkade inte en hel match. Nu är jag tillbaka ungefär samtidigt som träningsmatcherna börjar och kan hänga med i träningen. När resten av truppen kör bollträning tränar Marcus på gym. Det blir mycket styrketräning och cykling fram till att det går att träna med boll igen. Marcus Karlssons tredje år i Djurgården ska bli betydligt roligare än de två första.

Senaste nyheter

Relaterat