Företag

Niclas Rasck om säsongen

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 aug 2005

Niclas Rasck är den spelare i dagens trupp som varit längst i Djurgården. Efter många år som ordinarie har han i år fått slåss för att få speltid. Ibland har det blivit som högerback, ibland som mittfältare. - Det känns väl både och, alla som inte spelar vill väl spela.

Niclas, ytterligare en säsong med Djurgården, din sjunde i rad. Hur känns den här säsongen?
- Det känns väl både och. Det har ju gått bra för laget och det är alltid roligt, men själv har man ju inte fått spela så mycket och det är ju inte så kul. Men i år har jag ju i alla fall kunnat vara med, förra året var jag ju skadad nästan hela säsongen. På det viset är det positivt, men man vill ju spela också.

Känner du att du fått mindre speltid för att konkurrensen på högerbacken är tuff eller för att du fått vara reserv till ett tunt mittfält?
- Det är väl lite svårt att svara på, jag har ju varit inbytt på båda platserna. Men det är tuff konkurrens, så är det. Det är kul att spela på mittfältet också, samtidigt vet man kanske inte alltid vad man konkurrerar om. Men jag är glad var jag än spelar, bara jag får spela.

Mer speltid skulle inte skada, alltså?
- Nej, självklart inte, alla som inte spelar vill väl spela. Men jag har varit ordinarie i många och då känns det väl lite sådär att inte få spela.

Du har erfarenheter av många upplagor av Djurgården, vad säger du om årets upplaga och stämningen i laget?
- Stämningen är absolut bra, men den har varit bra tidigare år också. Vi har ett bra lag även om det gått lite sämre några matcher. Jag var kanske lite tveksam till laget i början av säsongen, men nu har man visat att det är riktigt bra och i flera matcher har vi spelat riktigt bra. Att vi får en svacka är inget märkvärdigt, det får alla lag ibland, det gäller bara att jobba sig ur den.

Det har varit hårdare konkurrens om platserna i laget i år än tidigare år, hur påverkar det stämningen och träningarna?
- Det borde påverka träningen positivt eftersom alla vill visa att de ska spela, och det gör det stundtals. Det är tufft om alla platser och det är väl kul, det är så det ska vara om man vill vara ett topplag. Men ibland kan det vara någon som tar det på fel sätt, så är det och så kommer det nog alltid att vara. Det gäller att alla vill visa att de ska spela och inte blir negativa. Spelare i Sverige är nog lite ovana vid den situationen, i de flesta lag har man inte råd att ha två bra spelare på samma position utan de som spelar en match spelar alla.

På torsdag är det dags för UEFA-cupen och Cork. Vad förväntar du dig av den matchen?
- Jag har egentligen ingen aning, men jag var med mot Shamrock för ett par år sedan och man kan väl förvänta sig något liknande, tuffa britter som springer och smäller på. Men det här laget ska vara bättre än Shamrock vad jag förstår, de slog ju till exempel ut Malmö FF förra året. Det var ingen lekstuga mot Shamrock så vi måste ta Cork på allvar.

Du har kontrakt säsongen ut, hur ser framtiden ut efter det?
- Ja, ingen vet. Jag får avvakta hösten och se vad som händer. Det är nog tveksamt att det blir någon fortsättning i Djurgården, men man ska väl aldrig säga aldrig. Men jag har lite andra planer också. Jag har gått en utbildning för att bli individuell tränare. Jag har idrottat hela livet och tycker det är kul, nu kanske man får börja träna andra i stället. Jag vill gärna fortsätta med idrott i någon form, sedan om man lägger av som spelare i år eller inte, det får vi se. Men just nu är det full satsning som spelare, nu ska vi försöka vinna Allsvenskan och ut i Europa.

 

 


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter

Relaterat