Företag

Min insats: Prince Ikpe Ekong

  • 25 nov 2010

@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Säsongen är över och det är tid att reflektera. Hur tänker spelare och ledare runt laget om sin egen insats under 2010? I dag berättar Prince Ikpe Ekong om lagets och sin egen insats under året.

Sett till laget så gjorde vi en godkänd säsong men det var stor skillnad på vårt spel hemma och borta. Vi har ett jättebra publikstöd hemma, men bortsett från det är förutsättningarna exakt de samma. Det är den inställningen som vi spelare måste ha när vi spelar borta, att det är samma förutsättningar som gäller. Hemma på Stadion går vi alltid för tre poäng och det måste vi börja göra även borta. Man kan inte spela fotboll med inställningen att en poäng räcker. I stället måste vi lyfta laget, pressa bollhållaren högt och visa att vi har en vinnarmentalitet. Om det sen bara räcker till en poäng, eller till och med blir förlust, så har vi i alla fall haft rätt inställning. Vi får aldrig uppträda på ett sätt som gör det enkelt att möta Djurgården, men under matcher på vårsäsongen så tänkte vi defensivt och gav motståndarna möjligheter och tid att känna sig bekväma.

Sen handlar det också om att läsa spelet för att vinna matchen. I bland behöver man slå långa bollar som landar bakom motståndarnas backlinje för att kunna flytta upp laget.
Jag tycker att vi hittade lite av känslan i matchen mot BP på Grimsta och sen fortsatte det med matchen mot Göteborg när vi vann på Råsunda med 2-0. Vi hittade balansen i laget och kontrollerade händelserna på planen.

För min egen del så kan du kalla mig mittback eller mittfältare, det spelar ingen roll. Jag är fotbollsspelare och gör alltid mitt bästa på den position jag spelar. Jag fick en del gula och röda kort men ibland undrar jag om jag får dem för att jag spänner kroppen så hårt. Det gör jag för att inte skada mig och jag kan inte bara försvinna från planen om någon springer in i mig som när jag fick rött kort mot Kalmar.


Det blev en tråkig avslutning på säsongen för mig då jag missade den sista matchen på Stadion och gjorde självmål mot Gefle i matchen innan. Det var mitt fel och ingen annans för det var jag som skulle ha situationen under kontroll, men det är sånt som händer. Jag hörde Pa Dembo skrika och jag trodde att han skulle stå kvar på linjen så jag nickade hem bollen. Aldrig att jag ville hjälpa Gefle kvar i allsvenskan, vi ville vinna de två sista matcherna för att bli fyra i tabellen och ta en Europaplats.

Prince Ikpe Ekong


© DIF Fotboll

Senaste nyheter