Företag

Inför legendarmatchen 2024

  • Föreningen
  • 5 sep 2024

På lördag klockan 13:00 får du se mängder av Djurgårdslegendarer på Stadions gräs när Brommapojkarna står för motståndet i årets legendarmatch.

Lördagen den 7 september är det dags för Djurgårdsfestivalen (läs mer om den här), och så även match för Djurgårdens legendarlag. Den här gången står Brommapojkarna för motståndet. Djurgårdens legendarlag styrs av Pelle Kotschack, och leds av Bosse Andersson.

DJURGÅRDEN - BROMMAPOJKARNA
Stockholms Stadion, 7 september, 13:00.

DJURGÅRDEN

  • Pelle Kotschack har än en gång lyckats få ihop en imponerande trupp där sista frågetecknet är om Geert den Ouden hinner med ett plan från Amsterdam till Stockholm i tid för avspark.
  • Bosse Andersson är som vanligt ganska missnöjd med truppen, men meddelar att han jobbar med det som sportchefen ger honom.
  • Vi tar fram matchtröjor enkom för denna match – tröjor som sedan är priser i ett lotteri som du kan delta i via swish. Mer info hittar du här.


Truppen
30 Tommi Vaiho
2 Patrik Eriksson-Ohlsson
4 Elias Strom
5 Fredrik Stenman
7 Johan Arneng
8 Kevin Walker
9 Geert den Ouden (eventuellt)
10 Enrico
12 Markus Karlsson (K)
13 Stefan Bergtoft
17 Samuel Wowoah
18 Niclas Rasck
19 Marcus Hansson
20 Lolo Chanko
21 Lucas Nilsson

Tränare: Bosse Andersson
Sportchef: Pelle Kotschack

Pelle Kotschack inför matchen:
– Jag är nöjd med truppen som är spikad så när som på Geert, som ska på bröllop i Amsterdam men ska göra allt han kan för att komma ändå. Så vi hoppas in i det sista och transferfönstret är ju ständigt vidöppet i veteranvärlden så vi kan vänta ganska nära inpå avspark.

– Jag är väldigt glad att Vaiho är med, en stabil målvakt som nyligen la handskarna på hyllan och visar på att återväxten är god i våra led. Backlinjen är en originalbacklinje från 2002-2005. Stormen får ta en XL-tröja och kommer att testas innan match då han har någon skavank vi behöver hantera. Sen har vi ett jäkla starkt mittfält med Bergtoft i fin form, precis som Chanko och Arneng så där har vi en bra balans, och så Kevin då som nyss avslutade sin karriär och kanske kan stå för tempot och spetsen på lördag. Och så Enrico då som kan blixtra till när man minst anar det. Wowoah kan ju spela både på mittfältet och i anfallet där konkurrensen är hård med Lucas Nilson, och förhoppningsvis den Ouden. Marcus Hansson kommer få spela offensivt denna match.

Hur tror du att tränarens ledarstil kan passa den här truppen?
– Bosse är en bra tränare, en temperamentsfull sådan som kan ge en riktigt tuff utskällning om man inte sköter sig. ”Management by fear” sammanfattar Bosses brittiska tränarstil väldigt bra, den påminner mycket om vår gultränare från 1955: Frank Soo. Så det är nog att föredra för spelarna att de visar framfötterna på lördag.

BROMMAPOJKARNA

  • Peter Kisfaludy har samlat ihop en dynamisk trupp med flertalet BP-legendarer och har ett gott självförtroende inför drabbningen.
  • Tomas Lyth & Claes Eriksson tränar laget.
  • Inga uppgifter om BMI i truppen finns tilgängliga i nuläget.


Truppen
Benny Lekström
Daniel Arnefjord
Niclas Carlsson
Janne Berg
Jesper Arvidsson
Max von Schlebrügge
Markus Nilsson
Philip Haglund
Markus Gustafsson
Christer Gustafsson
Jakob Josefsson
Jocke Hagernäs
Olof Guterstam
Klas Henriksson
Alexander Nilsson
Christer Uhrlin

Tränare: Tomas Lyth & Claes Eriksson
Sportchef: Peter Kisfaludy & Henrik Strömblad

Peter Kisfaludy om matchen:
– Jag ska låta spelet på plan tala, men jag kan säga som så att vi har ett klart starkare lag nu än det Café Opera-lag som jag ledde på förra årets Djurgårdsfestival. Vad gäller Djurgårdens legendarlag så tycker jag att dom sett tunga ut senaste veckorna…

Matchen spelas på Djurgårdsfestivalen på Stockholms Stadion den 7 september. Avspark 13:00.

Varmt välkommen!

Senaste nyheter

Relaterat