Bitter förlust mot Sirius

• 15 okt 2017

Två sviter bröts på Studenternas IP under söndagskvällen. Djurgården åkte på sin första förlust efter åtta matcher utan nederlag medan Sirius bröt sin förlustsvit på sju raka matcher i en match där DIF inte hade skärpan som krävdes i de avgörande lägena.

Det var en oförändrad blårandig startelva som klev ut på Studenternas IP i en match som inleddes lite trevande från båda lagen. Men de offensiva intentionerna dök upp efterhand och Elliot Käcks farliga vänsterinspel i 8:e minuten skapade oro hos hemmalaget.  En liknande oro skapade Skhodran Maholli med ett par giftiga skott strax efter, det ena över och det andra motades av Andreas Isaksson. Spelet svängde fram och tillbaka på det ojämna underlaget och så skulle det fortsätta.

DIF svarade dock upp direkt. Felix Beijmo tog en lång rusch över hela banan och spelade fram till Gustav Engvall som lurade sin försvarare, vände upp och sköt ett skott som Joshua Wicks räddade skickligt. Ännu närmare var Tino Kadewere strax därpå som slet sig loss och rullade bollen centimeter utanför Wicks stolpe.

Målhungern fortsatte att pusha Tino som sedan var nära att nicka in Källströms inåtskruvade frispark och det såg ut att bli tredje gången gillt i 33:e minuten. Jesper Karlström slog ett högerinlägg som Tino steg till väders på men än en gång stod Wicks i vägen och parerade nicken.

Djurgården hade trycket nu och huvudspelet tyckes vara det offensiva temat för dagen. Magnus Eriksson stod för nästa farlighet när han nickade Källströms hörna strax utanför och det kändes som att det låg ett DIF-mål på lut.
Men istället var det hemmalaget som skulle ta ledningen. Ett inlägg från högerkanten seglade igenom DIF-försvaret och Alexander Nilsson kunde stöta in 1-0 för Sirius.

Ett tungt baklängesmål precis innan pausen för Djurgården som fick repa mod inför de kommande 45 minuterna där DIF-tränaren efterlyste snabbare anfallsspel.
– Jag vill att vi bestämmer matchbilden mer. Det har varit mycket fram och tillbaka och det passar Sirius bättre för de vill ligga på kontringar. De ligger lågt och dödar mycket yta för oss så det gäller att vi har tålamod. Men vi måste också spela snabbare i vårt anfallspel, sa Özcan Melkemichel till C More i pausen.

Inga byten inför andra halvlek och Isaksson fick inleda med en stabil räddning på Stefano Vecchias skott. Men sedan drog DIF igång kvitteringsjakten och chanserna kom där Jacob Une Larsson fick ett gyllene läge under efterspelet av en hörna men sköt över.

Men även Sirius producerade framåt. Christer Gustavsson nickade i ribban i en sekvens där DIF hade marginalerna med sig. Det såg ut som ett undantag i DIF-pressen som pågick men Sirius skulle visa sig vara fortsatt farliga i omställningarna.

Özcan plockade in Aliou Badji och Haris Radetinac för att förändra matchbilden där blåränderna allt mer hamnade stångades mot en parkerad blåsvart buss i försvaret.

Men det blev tyvärr ingen effekt och istället skulle hemmalaget utöka ledningen. Ett inspel från vänster nådde fram till framrusande Stefano Vecchia som hann först i boxen och 2-0 var ett faktum.

Rejäl uppförsbacke för DIF nu som dock fortsatte forcera. Magnus Eriksson sköt en farlig frispark, Källström bombade in inlägg mot en uppflyttad Jonas Olsson och bollen flipprade runt i straffområdet men inte in i mål.

Till och med Sirius reservmålvakt Lukas Jonsson, som bytte av Winks, maxpresterade och när domare Johannesson blåste av efter sju minuters övertid stod det klart att Sirius fortsätter att vara ett bogey team för Djurgården i år.
– En väldigt tung förlust i vår jakt på Europaplatser. Vi mötte ett hungrigt Sirius som spelade väldigt kompakt och var snabba i sina omställningar. Vi skapade en hel del målchanser men skärpan fanns inte och gör man inga mål tar man inga poäng i den här typen av matcher, sa Özcan som tyckte att förberedelserna ändå var bra inför matchen..
– Det har känts bra på träningarna och jag trodde väldigt mycket på den här matchen. Men vi räckte inte till idag och i första halvlek var vi för långsamma i vårt anfallspel. Nu är det tre matcher kvar, vi har allt i våra händer och den här matchen måste vi borsta av oss. Det händer alla lag att det kommer en plump men någonstans vet jag att det här kommer att leda till någonting bra och det kommer att märkas hemma mot Häcken.

15 oktober, söndag 17:30Studenternas IP