Företag

Förlust mot Eskilstuna United

  • Damer
  • 30 sep 2018

En tveksam straffspark och en försvarsmiss blev Djurgårdens fall i Eskilstuna.

Djurgården startade drabbningen med Eskilstuna ganska bra och var väl med i matchen. Men en straff som enligt tränaren Joel Riddez var klart tveksam gjorde att Eskilstuna kunde ta ledningen. Blåränderna påverkades av målet och såg lite ängsliga ut i resten av halvleken.

– Vi tappar ganska mycket och är rätt bleka under slutet av halvleken, samtidigt skapar inte Eskilstuna mycket heller, sa Joel.

I andra halvlek såg Djurgården ut att ha hämtat nytt mod, men en försvarsmiss senare så hade Eskilstuna ökat på ledningen till 2-0. Djurgården lade om taktiken lite, spelade högre upp i planen och kunde via Mia Jalkerud reducera. Det tog dock bara fem minuter innan Eskilstuna på nytt kunde dryga ut ledningen och då var Djurgården ett slaget lag.

– Matchen är rätt lik den mot Piteå, en ganska dålig först halvlek och en bättre andra samtidigt som de har bra utdelning på sina chanser och vi har det inte. Nu står vi inför en tuff och utmanande situation, men vi har fortfarande allt i våra egna händer. Vi får ta den här veckan och komma på fötter igen, sen ska vi göra en bra av slutning av säsongen, menade Joel.

30 september, söndag 00:00Tunavallen

Eskilstuna United DFFDjurgården
3-1 (1-0)

  • MålskyttarMimmi Larsson 13'Mimmi Larsson 13'Mimmi Larsson 51'Julia Tunturi 53'
  • Domare Sara Persson
  • Publik 823 (Tunavallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat