Företag

DIF Futsal tar ny sats i Division 1

  • Övriga lag
  • Futsal
  • 3 sep 2020

Ett steg bakåt, två steg framåt. Så beskriver Djurgårdens Futsals nye sportchef Viktor Lindsö arbetet med att återetablera ett slagkraftigt lag på herrsidan.

- Det ska bli riktigt kul att bygga det här, såväl sportsligt som kommersiellt. Futsalen är i ett spännande läge där vi har möjligheten att åstadkomma mycket, säger Viktor Lindsö.

Viktor Lindsö, 30, med rötter i västra Stockholm och studietid i Uppsala och en bakgrund som fotbollsspelare i Brommapojkarna, tog efter förra säsongen kontakt med Djurgården och verksamhetschef Ola Danhard. Ett givande samtal som blev inledningen på en nystart för herrlaget inom DIF Futsal som under våren ramlade ur Svenska Futsalligan (SFL). Från division 2-klubben Wollmars, där Viktor Lindsö agerat såväl sportchef som tränare, ansluter nu en drös spelare. Viktor förklarar upplägget.
- Det som händer är att Wollmars Futsal läggs ner och merparten av spelarna kommer över till Djurgården.

Ambitionen för i år är att etablera sig på den övre halvan av Division 1. Året efter ska laget vara tillbaka i SFL är Viktor Lindsö övertygad om. Först väntar dock en prövande säsong med många spelare som kommer direkt från division 2-spel.
- Med truppen enbart som den är i dag så håller vi inte nivån för vår ambition, att vara ett topplag i Division 1. Där har vi dock stöttning och diskussion med spelare från DIF:s futsallag, men även med tidigare spelare i Djurgårdens herrlag, säger en hoppfull sportchef.

Tauer sätter tonen

Bland de anslutande spelarna från Wollmars sticker ett namn ut lite extra, nämligen DIF-profilen Jan Tauer som öste in mål på planen i Division 2, som mest sex stycken i en och samma match. Tauers energiska och peppande spelstil är något som ska definiera Djurgården på planen säsongen 2020/21.
- Han är en tysk general. Inga fingrar emellan, utan han går in ordentligt i närkamper och spel. Han var Wollmars klart mest lysande stjärna, mest dominant i division 2. Han håller en väldigt bra nivå inomhus, berömmer Viktor Lindsö.

Djurgårdens herrlag i futsal - Viktor Lindsö längst till vänster, och Jan Tauer längst till höger i bild.

Under förra fredagen (läs 28 augusti) gick laget på säsongens första kollektiva träning, numera i Hjorthagshallen – även platsen för lagets matcher under kommande säsong. Tanken är att seriematcherna framförallt äger rum på lördagseftermiddagar och att dam- och herrlaget spelar efter varandra. En riktig publikfest och heldag i futsalens tecken. Är man inte på plats kommer samtliga hemmamatcher att sändas på Solidsport.
- Man kommer kunna köpa månadsabonnemang för att stötta DIF Futsal, men även separata matcher, berättar Viktor Lindsö.

- Vi kommer samarbeta med flertalet krogar i närheten. Hjorthagshallen är mycket mindre än Eriksdalshallen, så vi vill verkligen fylla den till bredden så fort möjlighet ges.

Djurgården inleder seriespelet i Division 1 i slutet av oktober månad. Här kan du bekanta dig ytterligare med laget och få fler nyhetsuppdateringar.

Följ DIF Futsal på Instagram du med
 

Senaste nyheter

Relaterat