5-1-vinst mot GIF Sundsvall för U21

• U21
  • 10 aug 2021

Hattrick för Kofi Asare och en fin laginsats fixade tre poäng borta mot GIF Sundsvall i viktiga matchen i kampen om slutspel i U21-Allsvenskan.

Sol och 22 grader mötte spelarna när de klev ut på plan för matchen mot GIF Sundsvall i U21-Allsvenskan. Djurgården ställde upp med ett PA19-betonat lag, och därtill fem spelare från A-lagstruppen: David Celic, Axel Wallenborg, Leo Cornic, Melker Jonsson, Albion Ademi. Startelvan:

Matchen var den tredje sista i årets U21-Allsvenska där vi inför matchen låg på en andraplats, en poäng och placering före GIF Sundsvall som har en match mindre spelad. Således en viktig match där det lag som skulle gå vinnande ur matchen skulle ha slutspelsplatsen i sin hand.

Djurgården anföll inledningsvis mest till höger, på kanten där Leo Cornic och Albion Ademi huserade. Sundsvall fick mest ägna sig åt försvar inledningsvis och det gjorde de förtjänstfullt: inga direkta målchanser åt något håll första tio minuterna.

Bollen var mestadels i vår ägo men ett par bolltapp störde den riktiga rytmen i matchen och när vi tappade bollen på mittplan i den 10:e minuten gick det fort för Sundsvall där deras mittfältare drev fram bollen fint och släppte ut den till vänster där anfallaren avslutade rappt och rullade in bollen i bortre burgaveln.

Repliken kom emellertid snabbt när vi fick en frispark i ytterzon till höger och Albion Ademi stegade upp till bollen. Ett mycket fint inlägg som dök perfekt bakom Sundsvalls backlinje nickades ner i backen och in från Leo Cornic som hade flyttat upp högt från sin ytterbacksposition. 1-1 och ny luft i lungorna i DIF!

Målet såg ut att stärka spelarna som nu fortsatte framåt de efterföljande minuterna. Ett avslut utifrån var sånär att gå in men studsade precis utanför stolpen. Albion Ademi var rapp ute på sin högerkant och skaffade sig ett övertag på sin ytterback, precis som i senaste U21-matchen mot AFC Eskilstuna.

Efter 25 spelade minuter kom även ledningsmålet när Kofi Asare gjorde en fin löpning centralt i banan mitt på offensiv planhalva. En välavvägd passning i djupled, en snabb vrickning inåt i plan, och ett precist placerat skott i bortre hörnet senare stod det 2-1 och vi hade vänt på matchen på en kvart. Ett vackert mål!

Solen fortsatte att skina över arenan och en som tog upp kampen att skina i kapp med den var Kofi Asare som såg inspirerad ut efter målet och hade ett par till farliga avslut.

I den 40:e minuten kom dock matchens bästa målchans dittills, förutom målen, när Christian Kiork tog sig igenom och var nära att runda målvakten. Målvakten sträckte dock ut ordentligt och fick tag i bollen i sista stund.

Vi gick till halvtidsvila med 2-1-ledning och känslan var att vi hade kommit tillbaka fint in i matchen efter det tidiga underläget, där hela laget gjorde en bra halvlek.

Sundsvall kom ut i andra halvlek med lite mer energi och hade större del av spelet inledningsvis än i första halvlek. Jakten på i första hand en kvittering var förstås moroten, och de kom till ett par avslut som dock inte utmanade David Celic i Djurgårdsmålet tillräckligt.

Istället var det efter ett Djurgårdsanfall till vänster som nästa mål kom. Efter fint kombinationsspel skapade vi en hörna som damp ner framför Kofi Asare som avslutade både högt och så hårt att målvakten inte lyckades hålla den. 3-1 i den 55:e minuten kom vid en väldigt bra tidpunkt med Djurgårdens-ögon sett.

Målet gav ny energi till laget och möjligen hade det samtidigt motsatt effekt på hemmalaget. Vi tog över spelet mer och skapade flera fina kombinationer offensivt, inte minst på vänsterkanten, där det lös av spelglädje.

Sundsvall var dock inte ett slaget lag i det här läget, de hade några fina spelsekvenser och försökte gå framåt för att nå en reducering men lyckades inte skapa speciellt mycket. Och när Leo Cornic vandrade in från sin högerkant och drog till med vänstern i bortre burgaveln kändes uppförsbacken väldigt brant för hemmalaget. 4-1-ledning och två tvåmålsskyttar i Djurgården: Kofi Asare och Leo Cornic.

Sundsvall fortsatte dock att gå för en reducering och anföll främst via sin högerkant. De hade dock svårt att komma in med bollen i den sista tredjedelen där ett bra försvarande Djurgården kändes trygga och säkra.

Efter ett längre bollinnehav från Sundsvall tog vi oss fram på högerkanten och fick frispark i ungefär samma läge som vid 1-1 i första halvlek. Leo Cornic slog frisparken på bortre stolpen där Melker Jonsson nickade ner bollen snett inåt bakåt och där dök…just det, Kofi Asare upp och tåade in sitt tredje mål för dagen! 5-1 i den 85:e minuten.

Hade vi varit Radiosporten hade vi pratat om speedway-siffror nu, men istället konstaterar vi att vi fick bra utdelning på chanserna den här matchen. Vi var bättre och vi skapade mer chanser, men Sundsvall gjorde en bra match och vi var väldigt effektiva när läget gavs nära mål. Kofi Asares målform fortsätter att hålla i sig, och Leo Cornic offensiva ytterbacksspel var glädjande att se!

De sista minuterna av fortlöpte utan några målchanser åt endera håll och domaren kunde blåsa av matchen efter 91 minuter och vi skriver segersiffrorna till 5-1!

Nästa U21-match är mot Degerfors IF på bortaplan den 13 september.

10 augusti, tisdag 14:00NP3 Arena