Företag

Uddamålsförlust borta mot Sirius

  • Herrar
  • A-lag
  • 29 aug 2021

Sirius gjorde enda målet i söndagens bortamatch.

Vi begav oss till Uppsala under söndagen för bortamatch mot IK Sirius. Laget som tidigare tränades av Kim och Tolle låg på trettonde plats i Allsvenskan inför matchen, två poäng ovanför kvalstrecket, men endast tre poäng ifrån niondeplatsen.

Laget

Jacob Widell Zetterström startade mellan stolparna med en backlinje framför sig bestående av Haris Radetinac, Jacob Une Larsson, Hjalmar Ekdal, och Elliot Käck.

På mittfältet var Rasmus Schüller tillbaka efter avstängning och spelade tillsammans med Magnus Eriksson och Hampus Finndell.

Centralt i anfallet startade Emmanuel Banda på en något ovan position, då han normalt är mittfältare. Bredvid sig till höger startade landsmannen Edward Chilufya och till vänster fick Nicklas Bärkroth starta på nytt.

Första halvlek

Matchen var knappt en minut gammal när första avslutet på mål kom från Nicklas Bärkroth, men utan större problem för Sirius-målvakten. Strax därefter kom Sirius i anfall via vänsterkanten och inspelet var på väg mot två spelare centralt när Une Larsson slängde sig och fick en touch på bollen så att Widell Zetterström i målet fick sträcka ut ned mot sin högra stolpe och styrde ut till hörna.

Efter några svängiga minuter initialt tog Djurgården kommandot och skapade en del. Farligaste chansen kom efter ett inspel från vänster av Magnus Eriksson som Nicklas Bärkroth störtade fram mot och avslutade hårt och distinkt, men bollen gick över ribban.

Anfallen fortsatte att till största del byggas upp från vänster, och Chili var nära att få bra träffa på sin nick efter inlägg från Bärkroth men bollen blev lätt att plocka för David Mitov Nilsson i Sirius-målet.

Försvarande back på Sirius högerkant var Djurgårdsbekantingen Tim Björkström som hade fullt upp med att försöka hindra inspelen, och med 30 minuter spelade stod det fortfarande 0-0. Jacob Ortmark i Sirius varnades i den 27:e minuten.

Sirius anfallare Christian Kouakou hade hemmalagets farligaste chans när han kom loss på en kontring, men Widell Zetterström gjorde sig stor och räddade – och lyckades till och med fixa inspark i den sekvensen.

Sirius var dock inte nertryckta utan hade en del bollinnehav och anfallsuppbyggnad, men utan några farliga chanser. När vi återerövrade bollen gjorde vi ett par försök till snabba omställningar där Edward Chilufya fick bollar att springa på men Sirius-backarna hann dit och avvärjde.

När klockan tickade upp på 36 minuter kom Sirius, och matchens, farligaste chans när Yukiya Sugita stod för ett fint förspel och tog fram bollen i planen centralt och frispelade en smart löpande Kouakou. Avslutet var hårt och lågt mot bortre stolpen men återigen räddade Widell Zetterström skickligt.

Rasmus Schüller som var tillbaka från avstängning efter att ha ådragit sig tre gula kort blev varnad i den 37:e minuten efter upprepade förseelser som domaren uppenbarligen ville se mindre av. Strax därefter varnades även Hampus Finndell. Lite oklart varför men möjligen för protest mot ett domslut. Ytterligare någon minut senare varnades Sirius Dennis Widgren när han tog livtag på Chilufya som höll på att springa sig loss på en kontring.

Det blev inga mål i den första halvleken men det fanns chanser åt båda håll, och kunde lika gärna stått 1-1 eller ledning åt något håll. Det var en intensiv halvlek med många dueller och kampmomentet kändes som en nyckel att vinna för att gå vinnande ur matchen.

Andra halvlek

Andra halvlek fortsatte inledningsvis som den första startade i form av tuffa dueller och jämnfördelat bollinnehav. I den 57:e minuten var det nära att bollen nådde fram till Hjalmar Ekdal efter en hörna, men bollen rensades undan. Den tillresta Djurgårdspubliken fortsatte att höras ordentligt på arenan och försökte ge energi till spelarna i jakten på ett ledningsmål.

Sirius fick ett bra läge i den 60:e minuten när Haris Radetinac fick frispark emot sig precis utanför straffområdeslinjen på sin vänsterbacksposition. Jacob Ortmark gick på avslut mot första stolpen där Magnus Eriksson helt orädd nickade bort den stenhårda frisparken.

I anfallet efter, 63 minuter in i matchen, snurrade Chilufya ensam i straffområdet mot tre Sirius-försvarare och Dennis Widgren fick bollen på handen i liggande position men utan åtgärd från domarteamet.

I sekvensen efter blev Hampus Finndell liggandes efter en känning och det blev ett spelavbrott medan han fick behandling. Då passade tränarteamet på att göra två byten där Finndell och Bärkroth gick ut och Asoro och Holmberg byttes in. Därmed tog Emmanuel Banda ett steg när till sin mer vana position på mittfältet.

Edward Chilufya var involverad i mycket under den här perioden av matchen och han gjorde bort sin försvarare på vänsterkanten och slog en fin pass mot nyss inbytte Holmberg på bortre stolpen med Mitov Nilsson i Sirius-målet han emellan och avvärjde något som annars med största sannolikhet hade inneburit ett ledningsmål.

Strax innan klockan tickade upp på 70 minuter kom matchens första mål. Olyckligtvis var det hemmalaget som tog ledningen när Sirius vann bollen på mittplan och Moustafa Zeidan drog på ett fint långskott som gick in i borte delen av målet.

Kvitteringsjakten var igång och pressen för att vinna tillbaka bollen flyttades högre upp i planen, men Sirius hanterade det mestadels bra och spelade runt bollen inom laget.

I den 78:e minuten fick Albion Ademi göra sitt andra allsvenska inhopp när han ersatte Edward Chilufya.

Klockan tickade fort och det var mycket avblåsningar, något som inte gynnade vår kvitteringsjakt. Vi skapade några halvchanser på flera hörnor under kort tid men avsluten blev inte hundraprocentiga. Efter en irriterad situation i den 82:a minuten varnades både Elliot Käck och Emmanuel Banda. I samma sekvens byttes Emir Kujovic in och Emmanuel Banda klev av.

Sirius genomförde fyra byten vid två olika tillfällen och därutöver blev det ytterligare spelavbrott för frisparkar och skadekänningar i hemmalaget så rytmen i matchen försvann helt och det började kännas jobbigt varje gång man sneglade upp mot matchuret och minuterna tickade på upp mot 90.

Fjärdedomaren visade upp sex tilläggsminuter och nu var det bråttom värre för att nå det där kvitteringsmålet. Magnus Eriksson slog en frispark i offensiv position men bollen nådde inte Joel Asoro på bortre stolpen. Precis efteråt fick vi en hörna från vänster och då fyllde Jacob Widell Zetterström på från målvaktsplats, men hörnan blev resultatlös.

Strax efteråt fick Kalle Holmberg en bra chans från nära håll men Siriusförsvaret var samlat och kompakt och en försvarare lyckades slänga sig och blockera avslutet.

Kviterringsjakten blev resultatlös och vi fick se oss besegrade med uddamålet i en match med mycket kamp och många målchanser. Ett individuellt fint nummer avgjorde – dessvärre till Sirius fördel.

Intervjuer kommer här på DIF.se under kvällen.

Nu stundar speluppehåll i Allsvenskan då det är dags för landskamper.

29 augusti, söndag 15:00Studenternas IP

IK SiriusDjurgården
1-0 (0-0)

  • MålskyttarMoustafa Zeidan 70'
  • Gula kortJacob OrtmarkRasmus SchüllerHampus FinndellDennis WidgrenElliot KäckEmmanuel Banda
  • Domare Kaspar Sjöberg
  • Publik 3135 (Studenternas IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat