Företag

Djurgården klara för slutspel i Europa Conference League

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 okt 2022

Gårdagens seger mot Gent samt Moldes vinst över Shamrock Rovers innebär att Djurgården spelar UECL-slutspel nästa år.

Under en bragdbetonad höst har Djurgården gått fram som en ångvält i Europa Conference League. Sju segrar, ett kryss och endast en förlust mot europeiskt motstånd av mycket hög klass är ett grymt starkt facit och efter torsdagens hemmaseger mot Gent med 4-2 är DIF redan klara för slutspel, trots att två omgångar återstår i gruppspelet. 

Med tio inspelade poäng blir Djurgården minst tvåa i gruppen (inbördes möten avgör) där endast Molde har chans att utmana om gruppsegern. Det innebär som sagt slutspel och kommande matcher under vintern 2023, beroende på utfallet.
– Det här är ett historiskt ögonblick för oss, att ta sig vidare från ett gruppspel i Europa. En milstolpe för föreningen och jag är väldigt glad för alla inblandades skull - spelare, ledare, kansliet, förtroendevalda, våra ideella och inte minst alla våra fantastiska supportrar. Vi har gjort den här resan tillsammans och det känns väldigt kul att vi får fortsätta den även nästa år, konstaterar Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Så här spelas slutspelet:

16 & 23 februari 
Playoff - Sextondelsfinal där grupptvåorna I Conference League ställs mot grupptreor I Europa League i ett dubbelmöte

9 & 16 mars 
Åttondelsfinal - gruppettorna i Conference League möter vinnande lagen från playoff i dubbelmöte. Vinner DIF gruppen spelar vi hemma den 16 mars och börjar borta.

Två matcher återstår som sagt i gruppspelet och hemmamötet mot Shamrock Rovers på Tele2 Arena den 3 november kan bli avgörande för möjligheten att vinna gruppen. Passa på att införskaffa din biljett, klicka här för att köpa, och var med när ny DIF-historia skrivs.

3 november, torsdag 18:45Tele2 Arena

DjurgårdenShamrock Rovers
1-0 (1-0)

  • MålskyttarMagnus Eriksson 19'
  • Gula kortRasmus SchüllerAlbion Ademi
  • Domare Nicholas Walsh
  • Publik 16726 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat