Företag

Inför Djurgården - Halmstad

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 mars 2022

Med två segrar i ryggen har DIF ett utmärkt utgångsläge för avancemang i cupen när HBK gästar Tele2 Arena på lördag. Här hittar du truppen, intervjuer och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - HALMSTAD

Lördag 5 mars kl. 13.00, Tele2 Arena
Köp biljett här.

Truppstatus

– Frank Odhiambo, (fingerskada) och Jesper Löfgren (körtelfeber) är inte utagningsbara till matchtruppen. I övrigt är resten friska, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
 

Spaningar 

  • Två raka segrar i cupen ger bästa möjliga läge för gruppseger och avancemnag till kvartsfinal där Brage är det enda laget som kan utmana tre poäng bakom.
  • Målskillnad är en viktig faktor för att få fördel av hemmaplan i kvartsfinalen vid seger. Ett antal lag i de åtta grupperna kan komma upp i nio poäng totalt och då gäller det att vara bland de fyra bästa sett till målskillnad.
  • Victor Edvardsen och Kalle Holmberg har hittat ett intressant samarbete på topp. Nytt förtroende för konstellationen på lördag?
  • Taket kommer att vara stängt på Tele2 Arena.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi står på sex poäng, har vunnit de matcher vi ska hittills och när vi nu tar oss an Halmstad på hemmaplan är vi i det läget som vi ville vara. Det blir fullt fokus på att vinna gruppen till att börja med och såklart även på att vinna matchen, säger "Tolle" som inte kommer att spekulera i målskillnad och hemmafördel i kvartsfinalen.
– Nej, det tror jag inte. Då hade vi behövt göra fler mål mot BP och det är lite för många lag som har alldeles för bra målskillnad. Så att ta oss vidare är punkt 1 och att vinna matchen är punkt 2. Sedan får vi se ur långt det räcker och Halmstad är ett svårslaget lag. Vi måste komma upp i en väldigt bra prestation för att vinna.

Icke desto mindre var BP-matchen ett fall framåt om man ser till cupspelet hittills, enligt Tolle.
– Vi var lite missnöjda med genombrottsspelet i första gruppspelsmatchen då vi inte hotade Brage tillräckligt mycket i de möjligheter vi hade sett till ingångar i offensiv tredjedel. Mot BP var det mycket bättre. Sedan blev det ju inte så mycket slutprodukt ändå, det var ju tre fasta situationer med tillhörande efterdyningar som vi gör mål på. Men det var fler löpningar, fler kombinationer och mer folk inne i boxen när det var läge för det.
– Så det var ett stort steg framåt och vi spelade snabbare överlag, trots att det var en sträv och solig plan som det inte var något vatten på. Här hemma på Tele2 Arena kommer det ju att vara bevattnat och kan vi göra samma tempohöjning som mot BP på lördag tror jag att det kommer att se bra ut.

Om Halmstad

  • Efter kryss mot BP(1-1) och förlust mot Brage (0-1) är Halmstads chanser till avancemang i cupen nu borta.
  • Åkte ur Allsvenskan förra året efter dramatiskt kval mot Helsingborg.
  • Välbekante Pelle Olsson är assisterande tränare och analytiker för laget.

Thomas Lagerlöf om Halmstad
– Vi hade problem både hemma och borta mot Halmstad förra året i Allsvenskan och det är samma tränare och ganska mycket som är sig likt. Det finns kanske små detaljer som har ändrats men på det stora hela, av det vi sett i cupspelet, så känns mycket igen. Ett lag som är trygga i sitt försvarsspel och vrider lite på anfallsspelet. Men framför allt ett lag som är väldigt bra på att försvara sig, som har tålamod och sällan blir uppstressade. Så vi måste se till att hota dem ordentligt, annars kommer de att vara trygga med det som de håller på med.

Kan du inte se matchen på plats visas den på C More.
Använd denna länk när du beställer den så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

5 mars, lördag 13:00Tele2 Arena

DjurgårdenHalmstads BK
1-1 (0-0)

  • MålskyttarPiotr Johansson 63'Alexander Johansson 84'
  • Gula kortVictor Edvardsen
  • Domare Victor Wolf
  • Publik 7097 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat