Företag

Stella Eriksson skriver lärlingskontrakt

  • Damer
  • A-lag
  • Ungdom
  • F19
  • 13 apr 2022

Djurgårdens 17-åriga försvarstalang tar klivet upp i A-lagsverksamheten.

Sedan tidigare har Djurgårdens årskull 2004 bidragit med ett antal intressanta namn i form av nuvarande A-lagsmålvakten Elvira Björklund samt Nicole Ruiz Granados, Nea Flyborg och Louise Larsson som alla tre erbjudits lärlingskontrakt med damernas A-lag.

Nu är det även dags för 04-födda försvararen Stella Eriksson att ta klivet upp. Kontraktet innebär kontinuerlig träning med A-laget samtidigt som Stella fortfarande har ett ben kvar i DIF FA19 och finns tillgänglig för träning och match. Ett glädjande besked för Stella som har haft en stark utveckling och övertygat med fina prestationer under både match och träning den senaste tiden.
– Det känns roligt och lite nervöst. Men i och med att jag har roterat upp en del med damerna under senaste halvåret har jag lärt känna gruppen bra. Så jag känner att det här kommer att bli bra sett till de förutsättningarna jag har haft sedan tidigare. Det blir en ny utmaning och ett steg närmare att nå högre nivåer i min egen utveckling, berättar Stella.

Var det ett oväntat besked?
– Både och, för någon vecka sedan började jag ana att det var på gång så det var inte helt oväntat.

Hur har det gått under rotationen med A-laget hittills?
– Det har varit jätteroligt. Främst för att jag har sett min egna utveckling i matchspelet i och med att jag har fått köra med de som är mer fysiska och snabbare. Vilket har utvecklat min styrka i försvarsspelet och mitt fysiska spel. Så det har varit väldigt positivt.

Finns det några andra egenskaper hos dig som du vill lyfta fram?
– Jag skulle säga att jag är bra på det längre spelet, att hitta in med bollar bakom motståndarnas backlinje.

Hur ser din bakgrund ut?
– Jag kommer ursprungligen från BP och kom till Djurgården för ungefär tre år sedan. Sedan har det gått ganska fort och i nuläget har jag hunnit med ett antal träningsmatcher med A-laget.

Är tävlingsmatcher med Djurgården nästa mål för dig?
– Jag hoppas till att börja med på ett inhopp i Damallsvenskan, vilket är ett ganska högt mål. Det är något som jag vill uppnå men jag vill främst se en utveckling i mitt eget spel, att bli ännu starkare, snabbare och kunna bli mer styrande i min backposition. Utveckla både de fysiska och kommunikativa delarna och i slutändan försöka bli en av de bästa mittbackarna i Sverige, summerar Stella.

Jean Balawo om Stellas kontrakt

I rollerna som både sportchef för damerna och flickakademichef är det givetvis dubbelt glädjande för Jean Balawo att få ta del av Stellas fina utveckling som nu lett till ett lärlingskontrakt.
– Stella är en spelare som har gått från klarhet till klarhet och som även fick möjlighet att följa med damerna på träningslägret i Turkiet. Där visade hon att hon hör hemma på den nivån och tog för sig rejält, så mot veckans slut var hon bekväm med tempot och kunde spela sitt spel fullt ut. Hon är en tuff ledare i FA19-miljön, egenskaper som vi hoppas att hon kan utveckla och förädla även i seniormiljö. Med lite tålamod så kommer vi att få en väldigt stor nytta av henne i framtiden, summerar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat